Kristen Stewart har ingenting emot att ta ställning mot Hollywoods normer. Foto: Kyle RoverKristen Stewart har ingenting emot att ta ställning mot Hollywoods normer. Foto: Kyle Rover
Kristen Stewart har ingenting emot att ta ställning mot Hollywoods normer. Foto: Kyle Rover
Nyligen pekades Alicia Cargile ut som Stewarts nya kärlek. Foto: Trov YogiNyligen pekades Alicia Cargile ut som Stewarts nya kärlek. Foto: Trov Yogi
Nyligen pekades Alicia Cargile ut som Stewarts nya kärlek. Foto: Trov Yogi
De ska ha setts tillsammans på en mysig semester. På bilderna är de på flygplatsen. Foto: Trov YogiDe ska ha setts tillsammans på en mysig semester. På bilderna är de på flygplatsen. Foto: Trov Yogi
De ska ha setts tillsammans på en mysig semester. På bilderna är de på flygplatsen. Foto: Trov Yogi
Stewart var tidigare tillsammans med "Twilight"-motspelaren Robert Pattinson. Foto: Hollywood Press AgencyStewart var tidigare tillsammans med "Twilight"-motspelaren Robert Pattinson. Foto: Hollywood Press Agency
Stewart var tidigare tillsammans med "Twilight"-motspelaren Robert Pattinson. Foto: Hollywood Press Agency

Kristen Stewart tar nu ställning för feminism

Publicerad

Kristen Stewart är inte rädd för att kalla sig feminist.

I en intervju med tidningen Wonderland berättar om sin hårda image och att kämpa mot Hollywood-normerna.

– Det känns som en del tjejer i min ålder är mindre benägna att säga, "Naturligtvis är jag feminist", säger hon till tidningen, enligt Daily Mail.

Kristen Stewart, 24, vägrar böja sig för någon slags Hollywood-norm och uppmanar nu sin omgivning att följa hennes exempel. Hon tycker inte att man ska vara rädd för att kalla sig för feminist.

– Det känns som en del tjejer i min ålder är mindre benägna att säga "naturligtvis är jag feminist" och "naturligtvis är jag för lika rättigheter för män och kvinnor" då konsekvensen tycks vara att man uppfattas som aggressiv, säger Stewart i en intervju med Wonderland enligt Daily Mail.

Kunskapen om feminism dålig

Skådespelerskan menar att kunskapen om vad feminism står för är väldigt dålig.

– Många tjejer nuförtiden säger typ: "usch, jag är inte sån där". De vet inte att det inte finns något särskilt sätt måste man vara på för att stå för feminism, säger Stewart.

Hon har tagit en paus från skådespelandet och avslöjar i intervjun att hon har skrivit manus till en kortfilm och att många uppmanar henne att regissera en långfilm.

– Men jag vill leka runt först. Jag vill ha erfarenheten, säger Stewart.

Stewart ska också ha mött kärleken igen. Enligt uppgifter så har hon ett förhållande med sin vän och tidigare assistent Alicia Cargile.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag