Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kristen Stewart: Jag kände Dianas närvaro

Privata bilden på prinsessan Diana
Kristen Stewart som prinsessan Diana i filmen ”Spencer”.
Foto: Fabula Films/Komplizen Film/Shoebox Films
Kristen Stewart.
Foto: MAURO FAGIANI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Kristen Stewart säger att hon tyckte sig kunna känna prinsessan Dianas närvaro när hon gestaltade kungligheten i nya filmen ”Spencer”.

– Det kändes typ som att jag fick hennes godkännande, säger Kristen Stewart till Los Angeles Times.

Nyligen släpptes en teasertrailer till filmen ”Spencer” som har premiär den 5 november. Kristen Stewart spelar Diana i filmen som utspelar sig under tre intensiva dagar 1992 när prinsessan inser att äktenskapet med prins Charles är på upphällningen. 

– Hon bar på en enorm vrede då, man kan känna det, säger Kristen Stewart.

Skådespelerskan hänvisar till att hon studerade intervjuer med prinsessan inför filminspelningen och beskriver Diana som oförutsägbar, explosiv och lite skrämmande – ”man visste aldrig vad som skulle hända”. Stewart säger att Diana ”kändes så levande” för henne under filminspelningen.

– Det var lika brutalt varje dag när jag sedan påmindes om att hon är död. Det förstörde mig varje gång, säger Kristen Stewart.

Prinsessan Diana 1992.
Foto: MARK LENNIHAN / AP

Stewart om Diana: ”Kändes som att jag typ fick hennes godkännande”

Det var en omtumlande upplevelse för Stewart att gestalta den ikoniska prinsessan. Stewart säger att hon tyckte sig känna Dianas närvaro under filminspelningen.

– Jag upplevde kusliga och spirituella känslor när vi gjorde filmen. Även om jag bara fantiserade det så kändes det typ som att jag fick hennes godkännande, säger Stewart och fortsätter:

– Det fanns tillfällen när det kändes som att hon försökte tränga fram till mig. Det var både underligt och makalöst. Jag har aldrig upplevt något liknande i hela mitt liv.

LÄS MER:

”Twilight”-stjärnan oigenkännlig – spelar prinsessan Diana

Tronföljden och kungafamiljen – här är brittiska kungahuset

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.