Schlagergeneralen Christer Björkman är orolig. Foto: Sven Lindwall
Schlagergeneralen Christer Björkman är orolig. Foto: Sven Lindwall

Krisplanen: Så ska SVT stötta Ranelid

Publicerad

Björn Ranelids tankar på att hoppa av tävlingen har lett till krissamtal hos SVT - som nu jobbar på en alternativ plan.

– Om Björn inte skulle orka vara med ersätter vi med en annan artist, säger Christer Björkman till Expressen.

SVT jobbar nu för fullt för att få full klarhet i hur Björn Ranelids status inför finalen i Melodifestivalen är. Detta efter att författaren i gårdagens Expressen uttryckte funderingar på att hoppa av och dra sig tillbaka.

I går hölls krissamtal på SVT och Christer Björkman sökte förgäves kontakt med Björn Ranelid, som inte orkade prata i telefon.

– Jag har pratat med hans fru och som det ser ut nu kommer han göra det, som jag förstår. Men vi får ha tät kontakt nu för att se att han orkar och klarar av det, säger Melodifestivalens producent Christer Björkman.

"Vi löser detta"

Inte heller under onsdagen har Christer Björkman pratat direkt med Björn. Han berättar dock att de har kapacitet att lösa de problem som uppstår om Björn väljer att inte delta i finalen.

– Eventuell problematik får vi ta finalveckan. Men vi löser detta. Om Björn inte skulle orka vara med ersätter vi med en annan artist. Exakt hur är inte klart. Men låten tävlar, den är framröstad av tittarna.

I dagens Ystads Allehanda säger Ranelid att han ännu inte har bestämt sig för om han ska fullfölja tävlingen eller inte.

– Men det lutar åt att jag inte vill vara med, säger han.

I intervjun med tidningen svarar Ranelid även på hur han mår just nu:

– Jag mår extremt dåligt, men det vill jag inte prata om.

Oavsett om Björn Ranelid hoppar av eller inte så kommer alltså tio låtar att tävla i finalen, på ett eller annat sätt. Men allra helst vill förstås Christer Björkman och SVT se Björn Ranelid på scenen den 10 mars som det ursprungligen är tänkt och de gör nu allt för att peppa honom.

– Vi finns där när Björn vill prata. Vi har gjort det klart att vi stöttar honom, säger Christer Björkman.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag