Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krisåtgärden inför kvalet: ”Försiktiga”

I semifinalen kommer Tusse att ha andra kläder.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Tusse är redo för semifinal i ”Eurovision Song Contest”.
Foto: BRUNO PRESS/ABACA / STELLA PICTURES/BRUNO PRESS/ABACA

”Eurovision song contest” skakas av sjukdom och nu tvingas den svenska delegationen ta till försiktighetsåtgärder. 

Tousin ”Tusse” Chizas, 19, berättar i Morgonstudion om åtgärderna inför semifinalen.

– Vi har blivit ännu mer försiktiga, säger Tusse i ”Morgonstudion i SVT.

På tisdagen är det dags: Det första kvalet till ”Eurovision song contest” går av stapeln och vårat svenska hopp Tousin ”Tusse” Chizas slåss för en plats i finalen på lördag. 

Inför tisdagen sker de sista genrepen och tävlingen har skakats av sjukdom. Hittills har en person i det isländska teamet och en i den polska testat positivt för covid-19. Därför sattes hela delegationerna i karantän. Även Malta och Rumänien sattes i karantän på grund av att de bor på samma hotell som Island. 

– När vi fått veta att två delegationer har fått positiva svar har vi blivit ännu mer försiktiga med hur vi rör oss i våra delegationer så vi har koll på smittspårningen om det skulle hända någonting, säger Tusse i ”Morgonstudion”.

Tusse: ”Kommer lägga en hög ribba”

Under söndagens öppningsceremoni satt fyra lag i karantän, ett av lagen var topptippade Malta som sattes i karantän då de delat hotell med Island. Tusse stämmer in i hyllningarna av Maltas bidrag.

– Det är många bra låtar och nummer, men Malta är verkligen en av de som kommer lägga en hög ribba, säger Tusse.

I SVT:s ”Morgonstudion” får Tusse frågor om ifall han är nervös inför att möta Malta i semifinalen, och hur han ser på sina egna chanser i tävlingen. Tusse vill inte spekulera i vilka som går vidare i semifinalen.

– Man har ingen aning om vad Europa röstar på. Det som är viktigt för mig är att ta vara på dom tre minuterna på scen. Det är det största jag kommer att göra.

Ändrar till rörligare kläder i Eurovision

I morgonstudion berättar Tousin ”Tusse” Chizas att dom jobbat med det visuella i numret och att publiken kommer att få se skillnader från framträdandet i ”Melodifestivalen”. Bland annat så kommer artisten att byta kläder.

– De jag hade på Mello var härliga men lite svårare att röra sig i så vi har gjort lite förändringar. Det är mer bling, säger Tusse och drar ena handen över axel och arm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.