Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kris för “Stjärnornas stjärna” efter sjukdomen i ”Let's dance”

Sammanfattning: ”Let's dance”-säsongen hotad av sjukdomarna
Petra Mede leder ”Stjärnornas stjärna”.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
David Hellenius och Tilde de Paula Eby i ”Let's dance”.
Foto: OLLE SPORRONG

”Let's dance” ställs in efter misstänkta coronafall i produktionen.

Nu drabbas också TV4:s ”Stjärnornas stjärna” – personal som jobbat med båda programmen byts ut med kort varsel.

Kanalen säger i en kommentar att man ”gör allt för att skapa säkra arbetsplatser”.

TV4 har tvingats ställa in veckans ordinarie ”Let's dance” på grund av misstänkta coronafall i produktionen. Flera deltagare och dansare uppges vara sjuka – bland annat har deltagaren Anders Jansson drabbats av 39 graders feber och hota.

”Jag har corona-liknande symptom, men eftersom man inte får lov att genomföra testet, så vet man inte”, berättade han i ett mejl till Expressen.

I stället för ett vanligt ”Let's dance” kommer TV4 i stället att visa ett specialprogram med gäster som Carola och Pernilla Wahlgren.

Drabbar ”Stjärnornas stjärna

Sjukdomsfallen i ”Let's dance” drabbar nu också ”Stjärnornas stjärna”, som leds av Petra Mede. 

De båda TV4-programmen har delvis samma produktionspersonal och enligt uppgifter till Expressen har all personal som varit inblandad i ”Let's dance” med kort varsel bytts ut inför helgens sändning av ”Stjärnornas stjärna”.

Man har valt att göra så för att inte någon som kan ha riskerat att bli smittad i samband med ”Let's dance” ska sprida en eventuell sjukdom vidare i ”Stjärnornas stjärna”.

”Skapa säkra arbetsplatser”

Ingen av deltagarna i ”Stjärnorna stjärna” ska dock ha några sjukdomssymptom.

När Expressen söker TV4 för en kommentar väljer man att inte svara på frågor om den utbytta personalen eller varför så har skett.

I en skriftlig kommentar skriver Caroline Norrby, exekutiv producent för ”Stjärnornas stjärna” på TV4:

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gör allt för skapa säkra arbetsplatser samtidigt som vi håller i gång produktionen.”

”Stjärnornas stjärna” sänds på lördagar och i den pågående säsongen deltar bland andra Jessica Andersson, David Lindgren, Elisa Lindström och Jon Henrik Fjällgren.


Panikändringen i ”Skavlan” på grund av coronaviruset:

Panikändringen i ”Skavlan” på grund av coronaviruset

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.