Nu blir filmen om Astrid Lindgren verklighet. Foto: Björn LarssonNu blir filmen om Astrid Lindgren verklighet. Foto: Björn Larsson
Nu blir filmen om Astrid Lindgren verklighet.  Foto: Björn Larsson
Snart ska huvudrollen tillsättas. Foto: Per KagrellSnart ska huvudrollen tillsättas. Foto: Per Kagrell
Snart ska huvudrollen tillsättas.  Foto: Per Kagrell
Astrid Lindgren som 19-åring. Foto: Scanpix / SCANPIX SWEDENAstrid Lindgren som 19-åring. Foto: Scanpix / SCANPIX SWEDEN
Astrid Lindgren som 19-åring.  Foto: Scanpix / SCANPIX SWEDEN

Kravet för att få rollen som Astrid Lindgren

Publicerad

Filmprojektet om Astrid Lindgrens liv har dragit ut på tiden – men nu finns det en planerad inspelningsstart.

Produktionsbolaget söker nu efter den som ska spela huvudrollen.

Här är kraven för att få huvudrollen som den folkkära författaren i filmen ”Astrid”.

Filmen om författaren Astrid Lindgrens liv ska äntligen börja spelas in. Bakom projektet står produktionsbolaget Nordisk Film. Och nu söker man personen som ska spela självaste huvudrollen.

Redan nästa helg hoppas man hitta den person som ska axla rollen som författarikonen. Nordisk Film genomför då en casting på Teater Kompani1 på Östermalm i Stockholm. Produktionsbolaget söker kvinnor mellan 18-25 år från södra eller mellersta Sverige.

”Vi söker en skådespelerska som kan gestalta den unga Astrid Lindgren i en biografisk hyllningsfilm om hennes ungdom. Astrid finns i hela svenska folkets hjärta, men också i hjärtan långt utanför våra gränser. Historien om hennes liv är en stark och berörande berättelse, som vi ska göra allt för att berätta med omsorg och insikt”, skriver bolaget i en kommentar.

 

LÄS MER: Så gick det efter Astrid-filmerna

 

Söker kvinnor för att spela unga Astrid

Filmen är den första i sitt slag om Astrid Lindgren. För regi står Pernille Fischer Christensen, som tidigare regisserat ”En sång från hjärtat” med Mikael Persbrandt. Hon har skrivit manus tillsammans med Kim Fupz Aakesson.

Filmprojektet har dragit ut på tiden. Redan i maj 2013 rapporterade Expressen om filmen, som då var tänkt att spelas in hösten 2014. Nu planerar man för en inspelningsstart i februari 2017. Premiärdatum för själva filmen är beräknat till tidigt 2018.

 

LÄS MER: Astrid Lindgrens liv blir film: ”Så briljant”

 

”Jättestort ansvar”

Astrid Lindgren dog 94 år gammal 2002. Astrid Lindgrens familj har vänligt men bestämt avböjt att medverka i filmen. Men familjen har samtidigt uttryckt förhoppningar om att det blir en bra film.

– Så nu har vi ett jättestort ansvar att se till att det blir den kärleksfulla berättelsen om mormor, farmor och mamma, som Astrid Lindgren är värd, kommenterade producenten Lars G Lindström då till DN.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag