Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kraven från Jacksons barn efter dokumentären: Erkänn att ni ljugit

Paris Jackson.Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Prince Jackson.Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅN
Wade Robson, Dan Reed och James Safechuck.Foto: TAYLOR JEWELL / AP TT NYHETSBYRÅN

I ”Leaving Neverland” anklagar Wade Robson och James Safechuck Michael Jackson för att ha utsatt dem för sexuella övergrepp.

Nu utreds deras ekonomiska motiv av Michael Jacksons tre barn, som vill stämma dokumentärens två huvudpersoner.

– De tycker att ”dokumentären” var ensidig och att de två männen kom med flertalet anklagelser som inte stämmer, säger en presskontakt för Jacksons barn till Page Six.

Michael Jacksons barn fortsätter utreda hur de ska kunna stämma Wade Robson och James Safechuck, som anklagat Jackson för sexuella övergrepp i dokumentären ”Leaving Neverland”.

Nu rapporterar Page Six att barnen Prince Jackson, 22, Paris Jackson, 21, och Blanket Jackson, 17, genomför utredningar kring Robson och Safechuck för att ha mer på fötter vid ett framtida rättsfall.

Vill ta reda på pengafrågan

Främst rör det sig om att de vill ta reda på om de två männen har fått betalt för att vara med i dokumentären som Jacksons offer. Filmens regissör Dan Reed har tidigare sagt att de två inte fick någon ekonomisk kompensation för sin medverkan.

Page Six skriver att en uppgiftslämnare nära familjen berättar att de tre barnen förbereder en stämningsansökan mot Safechuck och Robson gällande bedrägeri, känslomässigt lidande, förtal och förvanskning.

Inkräktat på Jackson-barnens privatliv och integritet

Men Michael Jacksons barn har inte som mål att tjäna pengar på en eventuell rättegång, skriver sajten, utan ska bara vilja ha en ursäkt av Wade Robson och James Safechuck. De vill också att de två männen tar ansvar för sina uttalanden, och erkänner att de ljugit. Alla pengar som Jackson-barnen skulle få genom rättegången skulle skänkas till välgörenhet.

Dessutom tycker artistens tre arvingar att dokumentären även inkräktat på deras privatliv och integritet, då de nämns i den.

– De tre barnen säger att allt de vill är att förvalta sin fars musikaliska arv. De tycker att ”dokumentären” var ensidig och att de två männen kom med flertalet anklagelser som inte stämmer, säger en presskontakt för Jacksons barn till Page Six.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.