Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kraftig kritik mot Lasse Hallström-film

FIlmen "A dog's purpose" har premiär under 2017.Foto: Joe Lederer
Den regisseras av svenske Lasse Hallström.Foto: Annika Af Klercker

Svenske regissören Lasse Hallström har hamnat i blåsväder. Detta efter att bilder från inspelningen av den nya storfilmen "A dog's purpose" har läckt ut.

I videon tvingas en schäfer ner i forsande vatten.

Det är den amerikanska sajten TMZ som har kommit över en film från inspelningen av den Lasse Hallström-regisserade filmen. På filmen ser man hur en djurskötare försöker tvinga ned en skräckslagen schäfer i en bassäng med forsande vatten. I bakgrunden hörs personer skratta och hoppas att hunden kommer ner i vattnet.

Hunden försvinner under vattnet

I ett annat klipp som TMZ publicerar är hunden nere i den vattenfyllda bassängen och försvinner plötsligt under vattenytan. Flera i filmteamet och bland djurskötarna hörs skrika för att hunden ska få hjälp.

Filmscenerna ska ha tagits i Vancouver i Kanada i slutet av 2015 och har fått djurrättsorganisationen PETA att rasa.

 

LÄS MER: Lasse Hallström gör hundfilm

 

"PETA uppmanar alla djurälskare att bojkotta filmen för att skicka ett budskap om att hundar och andra djur ska behandlas humant, inte som rekvisita" skriver organisationen i ett uttalande.

Hundens röst protesterar

I ett inlägg på Twitter skriver även skådespelaren Josh Gad, som gör rösten till hunden som är huvudperson i filmen att han har krävt en förklaring av produktionsbolaget.

 

 

 

Enligt produktionsbolaget har man följt strikta regler för att se till att hundarna ska må bra under inspelningen.

Enligt bolaget hade hunden, som ska ha namnet Hercules, ha förberetts under flera dagar för att inte vara rädd för vattnet.

Man erkänner att Hercules inte ville hoppa i vattnet vid ett tillfälle men säger att man då slutade filma.

"A dog's purpose" har premiär under 2017.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.