Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Korrarna" i TV4 tar oss bakom kulisserna

"Korrarna" i TV4 är ett intressant bakom-kulisserna-program.

Och tack vare Terese Cristiansson får serien också ett djup.

Just nu:

Bäst: "Million dollar listing New York" i TV3 är galet fascinerande...

Sämst: ... och samtidigt alldeles, alldeles - motbjudande.

På webb-tv...

har det börjat hända grejer i "På jakt med Lotta och Leif".

www.svtflow.se

TV4:s egen reportageserie om några av sina utrikeskorrespondenter - och Terese som framför allt arbetar för Expressen - vill alltså visa arbetet bakom inslagen och reportagen.

De flesta förstår säkert redan att utsända medarbetare gör mer än ställer sig framför en kamera ett par minuter då och då. Men kanske är det svårt att föreställa sig hur mycket tid korrarna lägger på transporter, sändningsstrul och inte minst på att hitta människor, platser och historier att berätta.

Krig och katastrofer

Serien i tre delar visar en hel del av just detta: långa bilfärder, omöjliga uppkopplingar i natten och ständigt nya hinder att forcera. Men också arbetets risker och hur det är att kastas ut och rapportera från krig och katastrofer.

När Terese tar oss med på jobbet i Afghanistan visar hon vilket proffs hon är. Samtidigt som hon måste fokusera på ett viktigt och nervöst möte med talibaner, så delar hon med sig av sina känslor och filmar sig själv när det blir för farligt för andra att följa med. Här är vi inte bara med på jobbet; vi tar oss in i huvudet på Terese Cristiansson - och det är en intressant plats. Hon reflekterar och diskuterar, inte bara jobbet utan också kriget och dess konsekvenser.

Jag har även sett andra avsnittet där Terese arbetar med det stora reportaget om Aisha, flickan utan ansikte, som publicerades i denna tidning helgen. Missa inte det.

Visst, vi har samma uppdragsgivare. Men vi känner inte varandra och det vore tjänstefel att inte framhålla Terese och hennes insats i "Korrarna".

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!