Körberg i tårar: ”Låg fyra dygn i respirator”

Artisten på sjukhus efter förkylning som satt sig på hjärtat – berättar i ”Hellenius hörna”.
När Hellenius frågar vad det är för tankar som kommer nu när det mest kritiska är över kan Tommy Körberg inte hålla tårarna borta.
Foto: TV4
Tommy Körberg delar med sig av den dramatiska sjukdomenstiden i ”Hellenius Hörna”.
Foto: PILLAN THELAUS / TV4

Efter inspelningarna av ”Så mycket bättre” blev Tommy Körberg, 72, plötsligt väldigt sjuk och tvingades till akut operation.

I ”Hellenius hörna” berättar han om sjukdomstiden.

– Det blev en ganska rejäl operation. Jag låg fyra dygn i respirator, säger Tommy Körberg i programmet.

Det var bara några veckor efter inspelningarna av ”Så mycket bättre” i somras som Tommy Körberg blev sjuk och fick feber.

Sångaren hade tidigare under året haft corona och visste att det inte var det han hade drabbats av.

I ”Hellenius hörna” berättar Tommy Körberg att han och hans fru åkte in för att ta prover då febern plötsligt blev väldigt hög.

– Och efter de proven kom svar blixtsnabbt ”kom in till stan fort som…”, säger Tommy Körberg i programmet.

Något svar fick han inte då, utan en skiktröntgen gjordes. Där visade det sig att en förkylning hade satt sig på hjärtat.

– Då sa hon: två klaffar är totalt kass. På hjärtat. Plus att den här streptokocken har tagit sig ned förbi och in i själva hjärtmuskeln, berättar Tommy Körberg.

Hjärtat stannades

Tommy Körberg fick sedan genomgå en stor operation. I ”Hellenius hörna” berättar han att han låg i respirator i fyra dygn.

– De fixade hjärtat ordentligt. De stannade det och plockade ut det, bytte klaff och sen klappade de i gång det igen.

Programledaren David Hellenius frågar sångaren om han förstod vad som hade hänt när han väl vaknade upp.

– Det tog ett tag. Jag tror att min fru berättade för mig flera gånger men jag lyckades inte ta in det, svarar Tommy Körberg och berättar att det var nära att han inte klarade sig.

Sångaren har nyligen fått komma hem från sjukhuset, efter att ha varit där sedan den 27 juli. Han berättar i programmet att han kunde få väldigt morbida tankar under tiden han låg på sjukhuset och tror även att han skrev ett testamente.

När David Hellenius frågar vad det är för tankar som kommer nu när det mest kritiska är över kan Tommy Körberg inte hålla tårarna borta och svarar inte på frågan.

Vidare säger David Hellenius att Tommy Körberg sagt innan intervjun att han ska komma tillbaka och stå på scen igen – snabbare än vad alla kan tänka sig.

– Storhetsvansinne i vanlig ordning, säger Tommy Körberg och fortsätter:

– Jag ska få ordning på instrumentet och jag ska kunna gå promenader utan att hålla på med Bugattin här borta. Jag är envis.

Blev sjuk i corona

Redan i mars blev Tommy Körberg sjuk i corona. I lördagens ”Så mycket bättre” berättade han att han blev fullständigt knockad av sjukdomen.

– Jag låg väl på golvet i tio dagar, sa han i programmet.

Tommy Körberg isolerade sig i sin lägenhet, då han aldrig blev så pass dålig att han behövde sjukhusvård. Hans fru och barn åkte till landet.

Samtidigt som han isolerade sig ensam i lägenheten pågick ett stambyte och borrmaskinerna gick på högvarv. Dock hade sångaren ett knep för att fördriva tiden och samtidigt överrösta borrandet.

– Jag såg mycket dålig film. Jag måste överrösta borrmaskinerna så det blev väldigt mycket krigsfilm.

”Hellenius hörna” sänds klockan 21.00 på TV4.

Se också:

I premiäravsnittet av ”Så mycket bättre” berättar han om uppbrottet och hur Lisa Nilssons låt ”Ett långsamt farväl” påminde honom om sin forna relation.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.