Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Körberg avslöjar allt i nya självbiografin

Tommy Körberg Foto: Robban Andersson

I självbiografin “Sjung tills du stupar” berättar Tommy Körberg om musikaliska framgångar, drogmissbruk och tiden bakom galler.

Han avslöjar också ett av de mer minnesvärda samlagen i sitt liv - det med en prostituerad.

– Jag blev varse om att det här med sexualitet inte var så allvarligt, säger han till Expressen.

På 352 sidor går den folkkäre artisten igenom sitt 64-åriga liv. Det handlar om att bli bortlämnad till ett fosterhem i Norrland som barn, till att själv bli pappa, senast för bara tre år sedan.

Däremellan har livet kantats av både framgång och personliga snedsteg och tragedier. Tommy Körberg ger knappast intrycket av att hålla tillbaka på detaljerna.

– Jag är ju en fucking entertainer, säger han.

Hade sex med prostituerad

1969 representerade Tommy Körberg Sverige i Eurovision Song Contest i Spanien. I “Sjung tills du stupar” berättar han hur han “förirrat sig in i horkvarteren”.

“När hon lade fram sitt ärende blev jag lite tveksam. ‘Come here, darling’, sa hon och drog i mig i ett rum”, skriver han i boken.

– Jag blev insugen. Jag var 21 bast. Och hon var döläcker. Det var jävligt kul. Det var en viktig händelse. Jag blev varse om att det här med sexualitet inte var så allvarligt.

I boken skriver du ”Jag slapp betala, om det nu gör er lyckligare”. Förstår du att detta kan skapa reaktioner?

– I don’t giva a fuck! Varför ska jag bry mig om det? Det hände 1969. Världen har förändrats tre gånger om sedan dess. Det var inget snaskigt i det där, det var väldigt näpet och gulligt. Jag hade aldrig varit med om något liknande. Jag blev av med en själslig oskuld där. 

Hur ser du på prostitution i dag?

– Jag tycker inte att det är speciellt mycket att stå efter. Hela businessen bakom är ju vedervärdig. Själva idén att en kvinna ska råda över sin egen kropp är ju självklar, men att de ska tvingas in i prostitution ställer stora frågor om den sociala strukturen i samhället.

Kokainet var belöning

När Tommy Körberg skilde sig dämpade han sorgen med alkohol och droger.

– Jag var inte tillfreds med livet. Kokainet var som en belöning efter gig. En distraktion som gjorde att jag slapp vara med mig själv, att komma hem till tystnaden. Kolat fungerade väldigt bra som det, säger han.

I boken skriver han:

“Till och med jag själv insåg att det hade gått för långt när jag satt och knöt skorna och blev rädd för mitt eget hår. Det enda som hände var att luggen trillade ned framför ögonen, men jag ryckte till som om det var ett hot”, skriver han.

1981 greps Tommy Körberg för kokaininnehav och dömdes till tre månaders fängelse.

Boken är skriven tillsammans med journalisten Klas Ekman och släpps i butik den 27 september. Den ges ut av Albert Bonniers förlag.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!