Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Konsekvens av hur jag själv växte upp"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Först när jag fick mitt första barn slog mig tanken: Hur fan kunde han sticka och lämna sina barn?", säger Tilde de Paula om sina far.
Foto: Emil Nordin
För tidningen Mama berättar hon nu om sin dramatiska uppväxt – och hur hennes barn ska få den trygghet hon själv saknat.
Foto: Julia Dansarie
"Till skillnad från min uppväxt är alla deras familjer, inte bara mamma som i mitt fall, väldigt angelägna om att vara nära dem och ta del av deras liv."
Foto: Robban Andersson
Nya numret av tidningen Mama.

Tilde de Paula Eby har fyra barn med tre olika män.

För tidningen Mama berättar hon nu om sin dramatiska uppväxt – och hur hennes barn ska få den trygghet hon själv saknat.

– Till skillnad från min uppväxt är alla deras familjer, inte bara mamma som i mitt fall, väldigt angelägna om att vara nära dem och ta del av deras liv, säger programledaren.

Tilde de Paula Eby har haft en minst sagt turbulent ungdom.

Innan hon hunnit bli ett år gammal fick hennes föräldrar packa väskorna och ta med sina två barn för att fly från diktaturen Chile. Tre år senare tappade hon kontakten med sin pappa när han valde att återvända till sitt hemland Brasilien.

– Jag kunde sakna honom så klart, jag hann bli tolv innan jag träffade honom nästa gång, men jag vet inte om jag saknade honom, eller idén om en pappa. Först när jag fick mitt första barn slog mig tanken: Hur fan kunde han sticka och lämna sina barn? Men jag dömer honom inte, alla gör så gott de kan – jag hade inte kunnat lämna mina barn, men han hade väl sina skäl och drivkrafter, säger hon till Mama.

Tilde de Paula: Det är viktigt för mig

I dag är den folkkära programledaren gift med musikern Thomas de Paula Eby - som hon har sonen Iliyah tillsammans med. Sönerna Elian och Zion har hon med författaren Daniel Möllberg, medan dottern Naemi kom till under förhållandet med Fredrik Bjuhr.


LÄS MER: Fina klippet som får Tilde de Paula att gråta


För Mama berättar Tilde de Paula Eby hur hon ser på faktumet att hennes fyra barn har tre olika pappor.

– Till skillnad från min uppväxt är alla deras familjer, inte bara mamma som i mitt fall, väldigt angelägna om att vara nära dem och ta del av deras liv. Det är viktigt för mig, att alla ska finnas för dem. Kanske som en konsekvens av hur jag själv växte upp, säger hon till tidningen.


LÄS MER: Tilde de Paulas rädsla inför beslutet om boken


I sin självbiografi "Tiden läker inga sår" skriver Tilde de Paula Eby om hur flykten från Chile gjort henne rotlös. För hennes barn ska det däremot inte råda någon brist på saker att kunna se tillbaka på när de är äldre.

– Att ha rötter är som när vi åker förbi kyrkan där jag gifte mig och jag kan berätta det för mina barn. Mina barn har hem, bilder, platser. Men för att de också ska förstå var vi kommer ifrån har jag skrivit min bok till dem, säger hon till Mama.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.