Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kommer med ny cd

Veronica Maggio släpper sin debutskiva i höst.
I höst är det tjejerna som regerar i de svenska skivhyllorna.
Flera stora kvinnliga artister släpper nytt.
Veronica Maggio, 25, kommer med sitt debutalbum.
- Jag är väldigt nervös för att det ska bli en flopp, säger hon.

FAKTA

Veronica Maggio
Ålder: 25.
Bor: Vasastan i Stockholm.
Familj: Pojkvännen Aron.
Aktuell: Släpper debutskivan "Vatten & bröd" den 6 september.
Hennes fem kvinnliga favoritartister:
1 Laleh
2 Monica Zetterlund
3 Erykah Badu
4 Robyn
5 Anna Ternheim

Singeln "Dumpa mig" har gått varm i radion och den 6 september släpper Veronica Maggio debutalbumet "Vatten & bröd". Hon beskriver premiärsläppet som roligt men nervöst. - Det är klart att man är rädd att folk inte ska gilla plattan, men hittills har jag fått bra respons. Jag har i och för sig bara spelat upp den för väldigt partiska människor (skratt). Soundet på plattan blir en blandning av visa, soul och hiphop.

Stor del vemod

- Ja, den röda tråden är väl ljudbilden, men är det mycket relationstema också. Många av låtarna är vemodiga. Veronica Maggio gillar 50-tal och pinuppor, så det blev en illustration på skivomslaget. - Skivbolaget ville fota i stället men jag hade inte ställt upp på några pin up-bilder (skratt). Poängen med bilderna är ju att de ska vara illustrerade.

Gillar Anna Ternheim

Veronica Maggio är inte ensam om att släppa skiva till hösten. Lisa Miskovsky, Marit Bergman och Anna Ternheim är bara några av flera stora namn som släpper nytt. - Det är kul med en tjejhöst eftersom skivbranschen är väldigt mansdominerad. Många av de som jobbar på skivbolagen är män, och de flesta musiker också, säger Veronica. Om du skulle köpa en skiva med någon av dina kvinnliga konkurrenter, vilken väljer du? - Jag är mest sugen på Anna Ternheims nya.
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!