Pia Johansson medverkar i kvällens avsnitt av "Renées brygga" och berättar om en stark livshändelse som präglat henne. Foto: TV4Pia Johansson medverkar i kvällens avsnitt av "Renées brygga" och berättar om en stark livshändelse som präglat henne. Foto: TV4
Pia Johansson medverkar i kvällens avsnitt av "Renées brygga" och berättar om en stark livshändelse som präglat henne. Foto: TV4
Den folkkära skådespelaren öppnar upp om den abort hon gjorde vid 18 års ålder. Foto: STEFAN FORSELLDen folkkära skådespelaren öppnar upp om den abort hon gjorde vid 18 års ålder. Foto: STEFAN FORSELL
Den folkkära skådespelaren öppnar upp om den abort hon gjorde vid 18 års ålder. Foto: STEFAN FORSELL

Komikern avslöjar stora traumat – efter alla år

Publicerad

Pia Johansson medverkar i kvällens avsnitt av "Renées brygga" och berättar om en stark livshändelse som präglat henne.

Den folkkära skådespelaren öppnar upp om den abort hon gjorde vid 18 års ålder.

– Det är ett trauma som jag har fått skruva upp en liten skruv i taget under väldigt många år, säger hon i programmet.

Komikern och skådespelaren Pia Johansson, 57, gästar kvällens "Renées brygga" i TV4.

I programmet delar skådespelaren med sig av en livserfarenhet. Vid 18 års ålder gjorde Pia Johansson en abort, en händelse som påverkat henne.

– Det präglade mig väldigt, väldigt länge. Det är ett trauma som jag har fått skruva upp en liten skruv i taget under många år. När jag skulle gå ifrån sjukhuset och hade gjort det här så sa jag "vänta, vänta – jag glömde en sak, jag ska bara gå upp på rummet", säger Pia Johansson.

Pia Johansson: "Förföljde mig många år"

Där och då slog det Pia Johansson vad det var hon hade glömt – sitt barn.

 

LÄS MER: Pia Johansson: "Träffar man någon vore det en bonus" 

 

– Den känslan var så stark. Jag kände verkligen det här livet. Innan så var ju det bara en "abort", men nu kände jag vad det var jag hade gjort. Då kommer alla skuldkänslorna och sorgen. Den känslan var väldigt tung och förföljde mig under väldigt många år, säger hon.

Positiv syn på livet

Pia Johansson, 57, har jobbat aktivt med att bearbeta svåra minnen. Hon har en ljus syn på livet och framtiden. 

– Jag drömmer fortfarande om en familj. Att hitta min man i livet och att få jobba mer med djur, säger hon. 

Pia Johansson är känd som skådespelare, komiker och programledare. Hon var anställd vid Stadsteatern i 30 år. Pia Johansson har också synts i bland annat "Parlamentet", "Fröken Frimans krig" och som kommentator i "Halv åtta hos mig". Hon är dessutom terapeut och hundinstruktör.

"Renées brygga" visas kl 21:00 på TV4.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag