Ricky Gervais är allt annat än glad efter kaninmordet. Foto: Paul TreadwayRicky Gervais är allt annat än glad efter kaninmordet. Foto: Paul Treadway
Ricky Gervais är allt annat än glad efter kaninmordet. Foto: Paul Treadway
Det var i måndags som danska Radio24syv sände ett program där de slog ihjäl en kanin.Det var i måndags som danska Radio24syv sände ett program där de slog ihjäl en kanin.
Det var i måndags som danska Radio24syv sände ett program där de slog ihjäl en kanin.

Komikerns ilska efter kaninmordet i radio

Publicerad

Radioprogramledaren slog och slog den nio veckor gamla kaninungen med en cykelpump till den till slut avled.

Allt medan lyssnarna hörde på.

Nu reagerar komikern Ricky Gervais.

"Jag misshandlade en dansk dj till döds med en cykelpump för att visa hur fel mord är", skriver han på Twitter.

Det var i måndags som danska Radio24syv sände ett program med fokus på danskarnas hycklande inställning till kött. Men metoden som användes för att illustrera ämnet har gjort att radiokanalen hamnat i ett rejält blåsväder.

Det krävdes nämligen att en liten kaninunge fick sätta livet till.

Med ett par slag med en cykelpump slog radiovärden Asger Juhl ihjäl kaninen, en planerad avrättning som radiolyssnare kunnat höra.

– Jag slog över nedre delen av ryggen två gånger så att halskotpelaren gick av. Jag var instruerad av en vårdare från Aalborg Zoo. Varje vecka slås kaninungar ihjäl på samma sätt för att bli mat åt ormar, sa radiovärden Asger Juhl till danska TV 2 efteråt och fortsatte:

– Vi vill exponera det hyckleri som finns bland många danskar. Danskar som äter kött varje dag, men som tycker att det är fel att döda djur, säger radiovärden Asger Juhl till danska TV 2.

Nu har den uppmärksammade händelsen även nått den brittiska komikern och skådespelaren Ricky Gervais, 53, som inte tycks vara imponerad över den danska radiokanalens metoder för att göra en poäng.

 

LÄS MER: Kaninungen Allan slogs ihjäl – i radio

 

Svarar på komikerns tweet

På Twitter hånar han händelsen med ett ironiskt skämt.

"Jag misshandlade en dansk dj till döds med en cykelpump för att visa hur fel mord är", skriver stjärnan, bland annat känd från "The Office", på Twitter.

 

 

En tweet som den danska radiovärden Asger Juhl också svarat på via sin Twitter, enligt Independent.

"Jag dödade en kanin. Den led inte. Jag åt den. Varför är det fel? Enkel fråga, kan du svara?", skrev Juhl då.

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag