Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Komikerns hårda ord om Schulmans inlägg

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Alex och Amanda Schulman.
Foto: Alexander Donka
Babben Larsson.
Foto: Cornelia Nordström

Babben Larsson ska ha skrivit "Jag är grymt sugen på att ropa ’Hora! Hora!’ högt som faan” om ett reklaminlägg från Amanda Schulman, enligt Aftonbladet.

För Expressen berättar nu komikern om sin kommentar.

– De är sell-outs, och det är att prostituera sig, det är det som ligger bakom det här kraftuttrycket, säger Babben Larsson.

Enligt Aftonbladet ska Henrik Schyffert, på sin privata Facebook, ha lagt upp en skärmdump från Amanda Schulmans Instagram.

I inlägget på Instagram har hon en bild på en väg, och skriver att den betyder väldigt mycket för henne. Senare skriver hon att hon fått ett uppdrag av BMW att utlysa en tävling bland sina följare.

Flera kända profiler ska ha reagerat på bilden på Schyfferts Facebooksida, och enligt Aftonbladet ska Babben Larsson ha kommenterat bilden: 

"Jag är grymt sugen på att ropa ’Hora! Hora!’ högt som faan”.

– Jag gillar inte sell-outs, det gör jag inte. Om jag läser en text i en blogg vill jag veta att personen vill tipsa om en produkt för att personen gillar den, inte för att den har fått betalt, säger Babben Larsson och fortsätter:

– Det här är väldigt provocerande för mig, att folk säljer ut sig på det här sättet så att jag inte förstår vem som kommunicerar. Det är sell-outs, och det är att prostituera sig, det är det som ligger bakom det här kraftuttrycket. Inte att de är prostituerade på riktigt.

"Inget personligt"

Hon menar på att de andra kända profilerna bara har reagerat på samma sak som hon själv.

– Det här är inget personligt mot tjejen som bloggade från början utan det är ett fenomen vi angriper. Det handlar alltså inte om Amanda Schulman personligen, det handlar om ett förfaringssätt. Det finns en hel drös som gör samma sak, säger Babben Larsson.

Hon säger också att hon står bakom sin kommentar på Facebook.

– Jag står bakom det och jag blir upprörd. Jag tycker inte om att till synes privata bloggar plötsligt bara handlar om att man ska göra reklam för en massa varor. Om du skriver något på Facebook vet du att du är offentlig, man får inte vara dum. Jag tycker inte om det här fenomenet, säger komikern.

"Man skulle kunna tro att det var tonåringar"

I Fredagspodden kommenterar Amanda Schulman och Hanna Widell händelsen.

– Det här är etablerade, lite äldre artister, skådespelare och programledare som har det här ett språk mot mig och den här bilden som man skulle kunna tro var tonåringar, säger Schulman i podden och fortsätter:

– De skriver smutsigt, äckligt. Jag skrev ett svar till alla om att det är tråkigt att alla är så taskiga. Jag skrev usch, vilka elaka ord, men men, kram på er. Jag fick inte ett svar.

Hon tillägger att hon inte tycker det är trevligt vad de kända profilerna skrivit.

Expressen söker de inblandade.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.