Komikern visade könet inför alla – karriären tog oväntad vändning

Lucas Simossons miss i nakenvideon: "Visa för mycket"
Lucas Simonsson
Foto: Mini Gemoll/Dplay
JLC under deras livepoddshow.
Foto: Mini Gemoll/Dplay
Lucas Simonsson, Jonas Fagerström och Carl Déman
Foto: Fotograf Mini Genoll; Heyman & Friends; Kanal 5
JLC backstage under liveshowen
Foto: Fotograf Mini Gemoll från Heyman & Frien / Fotograf Mini Gemoll från Heyman & Friends. Kana
Carl Déman, Jonas Fagerström och Lucas Simonsson
Foto: Mini Gemoll/Dplay
JLC
Foto: Karin Törnblom/TT / Karin Törnblom
Podcasten ”Mellan himmel och jord” blev liveshow.
Foto: Instagram
1 / 8

Humorgruppen JLC har över 600 000 prenumeranter på sin Youtube-kanal – men första gången de jobbade ihop gillade de inte varandra.

Nu avslöjar Lucas Simonsson vad de tjänar, vad de bråkar om och vad han kände när han råkade visa snoppen på Instagram.

– Man måste inte visa snoppen för att få följare, säger Lucas Simonsson.

Trion gör succé på Youtube – Jonas Fagerström, Lucas Simonsson och Carl Déman började alla tre enskilt med sketcher i sociala medier. De träffades alla tre 2016 och bestämde sig för att testa att göra något ihop.

– Det klickade inte alls mellan oss. Vi gick nog därifrån och tyckte att de andra var dumma i huvudet, att vi aldrig skulle ses igen, säger Lucas Simosson.

Fyra år senare har de över 600 000 prenumeranter på Youtube och 430 000 lyssningar på sin podcast på en vecka.

– Vi kompletterar ju varandra på ett härligt sätt. Vi tänker på olika sätt för att vi är från olika bakgrunder, vi har olika humor men ändå samma på nåt vis. Det blir roliga krockar.

Hur mycket tjänar ni på det ni gör?

– Men den tänker jag ju inte svara på! Jag ser den rubriken framför mig. Jag kan säga att vi tjänar mer än att vi bara kan leva på det. Men både jag, Jonas och Carl tar ut typ mellan 30 och 35 tusen efter skatt ungefär i månaden.

Carl medlar i konflikterna mellan Lucas och Jonas

Lucas Simonsson berättar att det är Carl Déman som är klistret i gruppen.

– Jag och Jonas har starka viljor båda två och blir det oskön stämning i gruppen då är det för att jag och Jonas vill olika saker och då är Calle den som står i mitten och löser det.

JLC är aktuella med sin liveshow ”World tour live podcast” som släpptes i fredags på Dplay. I början av året gav de sig ut på en livepoddturné med podcasten ”Mellan himmel och jord” och under en av kvällarna spelades showen in. 

– Det är mycket snack om relationer, det handlar om sex och det är en liten gnutta nakenhet också. Vi blottar oss till hundra procent och tar upp det värsta som har hänt oss, så det är väldigt mycket privata grejer.

Lucas Simonsson: ”Nu går allt åt helvete”

Lucas Simosson berättar även i showen om när han råkade visa könet på Instagram. Det var när han skulle göra en sketch naken. Planen var att inte visa paketet men han missade att det reflekterades i bordet.

– Jag tänkte att: ”nu går allt åt helvete. Nu får jag söka ett jobb.” Jag tänkte att det skulle bli en stor grej av det och att folk hade ogillat mig för det, men jag har ju aldrig haft så många nya följare på en vecka, så det blev omvänd effekt på det, säger han och fortsätter:

– Man kan inte säga att all publicitet är bra publicitet för det hade funnits andra sätt att vinna följare på om man hade gjort det på ett medvetet sätt. Man måste inte visa snoppen för att få följare.

Efter den händelsen skäms han inte för någonting längre, berättar han.

– Jag tror min bägare har runnit över lite. Det finns ingenting jag någonsin skäms över egentligen. Det finns inga gränser längre, på gott och ont.

https://www.instagram.com/p/BuExt7qH3Hr/?hl=enhttps://www.instagram.com/p/B86pPJ1FxoF/

JLC:s ”World Tour Live Podcast” finns att se på Dplay nu.

JLC på Guldtuben 2017:

JLC årets stjärnskott på Guldtuben

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.