Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Komikern Kevin Harts besked – hoppar av Oscarsgalan

Kevin Hart.Foto: EUGENE GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

För två dagar sedan meddelade komikern Kevin Hart att han skulle leda Oscarsgalan nästa år. 

Men efter kraftig kritik hoppar han nu av det prestigefulla uppdraget och kommer inte längre att leda filmgalan.

"Jag är ledsen att jag har gjort människor illa.", skriver komikern på Twitter.

Tidigare i veckan kom beskedet att komikern Kevin Hart, 39, blir värd för Oscarsgalan i februari nästa år. Men efter kraftig kritik som har riktats mot honom väljer han nu att hoppa av uppdraget. 

"Jag har fattat beslutet att hoppa av årets Oscarsgala", skriver komikern på Twitter.

Anledningen till kritiken är tidigare homofoba tweets och skämt som komikern har skrivit mellan åren 2009 och 2014 som uppmärksammades under torsdagen, skriver CNN. 

Några av tweeten ska senare ha blivit raderade. Nu vill han inte att fokus ska hamna på honom under galakvällen.

"Jag vill inte vara en distraktion under en kväll då så många fantastiska talanger ska hyllas. Jag ber uppriktigt om ursäkt till hbtq-samhället för de okänsliga formuleringarna jag tidigare har gjort", skriver han vidare.

https://twitter.com/KevinHart4real/status/1070906075812118529

Uttalanden under komediföreställning

Bland annat ska Kevin Hart under komediföreställningen Seriously Funny 2010 ha sagt att "en av mina största rädslor är att min son ska växa upp och vara gay. Det är rädsla." 

"Kom ihåg, jag är inte homofob. Var glad. Gör vad du vill. Men för mig som en heterosexuell man, om jag kan förhindra min son från att vara gay så kommer jag att göra det" sa han enligt People. 

I ett Instagraminlägg på fredagen berättar Hart även att Oscarsakademin bad honom att be om ursäkt – och han sa att han tidigare har kommenterat dessa uttalanden.

"Jag vet vem jag är och så gör också de som står mig närmast", skrev han till filmen där han berättar:

"Jag fick precis ett telefonsamtal från Oscarsakademien och de sa i princip: Kevin, be om ursäkt för dina twitterinlägg eller så måste vi gå vidare och hitta en annan värd.
Jag valde att stå över, jag valde att stå över ursäkten. Anledningen till att jag stod över är att jag har uttalat mig om det här flera gånger. Det här är inte första gången det har kommit upp. Jag har uttalat mig. Jag har pratat om det. Jag har sagt vad som var rätt och fel. Jag har sagt vem jag är nu jämfört med då. Jag har gjort det."

Kevin Hart bad om ursäkt på Twitter

Först avböjde han att be om ursäkt, men ändrade sig sedan – och bad om ursäkt på Twitter.

"Jag är ledsen att jag har gjort människor illa. Jag utvecklas och vill fortsätta att göra det. Mitt mål är att föra människor samman inte dra oss ifrån varandra. Mycket kärlek och uppskattning till Oscarsakademin. jag hoppas vi kan mötas igen", skriver stjärnan i en ny tweet. 

Kevin Hart är känd som stå upp-komiker och skådespelare och har medverkat i filmer som "Jumanji: Welcome to the jungle", "Central intelligence", "Night school" och "Ride along". 

Han har också jobbat som producent för flera tv-produktioner.

https://twitter.com/KevinHart4real/status/1070906121551007745

Berättade för två dagar sedan

Det var bara två dagar sedan Kevin Hart berättade att han hade fått uppdraget att leda den 91:a upplagan av Oscarsgalan.

"Jag är så lycklig över att dagen äntligen har kommit för mig att leda Oscarsgalan. Jag är alldeles tagen eftersom detta har varit ett mål på min lista under lång tid.", skrev han på Instagram då och hans inlägg fortsatte:

"I många år har jag blivit tillfrågad om jag någonsin kommer att leda Oscarsgalan och mitt svar har alltid varit detsamma. Jag har sagt att det skulle vara mitt livs möjlighet som komiker och det kommer hända när det är meningen att det ska hända", berättade han.

Det finns inga uppgifter om vem som kommer att leda galan.

Oscarsgalan hålls i The Dolby Theatre i Los Angeles den 25 februari 2019.

 

 

https://www.instagram.com/p/BrEjHFCFe83/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.