Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Saturday Night Live-komikern Norm Macdonald är död

Kanadensiska skådisen och komikern Norm MacDonald har dött.
Foto: Jim Smeal/BEI/REX / TT NYHETSBYRÅN
Norm Macdonald blev kanske mest känd för sina Saturday Night Live-imitationer av kända amerikaner så som David Letterman, Larry King och Clint Eastwood.
Foto: Art Streiber/FOX

Kanadensiska skådisen och komikern Norm Macdonald har dött.

Macdonald är bland annat känd från sketchprogrammet ”Saturday Night live”.

Han blev 61 år. 

Stjärnkomikern Norm Macdonald, 61, har avlidit efter en lång kamp mot cancer, bekräftar Variety. Han berättade aldrig offentligt om diagnosen, men kämpade mot den i hemlighet i nio år. Kollegan och nära vännen Lori Jo Hoekstra säger till Deadline: 

– Han var mest stolt över sin komedi. Han ville aldrig att diagnosen skulle påverka hur publiken eller någon av hans nära och kära såg honom. Norm var en ren komiker. 

Känd för SNL-imitationerna

Macdonald är kanske mest känd för sina Saturday Night Live-imitationer av kända amerikaner så som David Letterman, Larry King och Clint Eastwood. Han inledde sin karriär i showbiz som skribent på ”Roseanne” redan 1992 efter att ha jobbat på komediklubbar i Kanada. Senare blev han en av de fasta skådespelarna i NBC:s ”Saturday Night Live” mellan 1993 och 1998. Han hade även en egen talkshow på Netflix där han gästades av bland andra Drew Barrymore och David Letterman.

Nu sörjs Macdonald av kollegerna och hyllningarna väller in på sociala medier. Steve Martin skriver på Twitter: ”Vi älskade Norm MacDonald.”  

”Min kära vän Norm Macdonald har gått bort efter en tapper tioårig kamp. Han var en av de mest värdefulla pärlorna. Ett ärligt och modigt komiskt geni. Jag älskar honom”, skriver  Jim Carrey.

https://twitter.com/ConanOBrien/status/1437863451980808192https://twitter.com/JimCarrey/status/1437855600851894273https://twitter.com/SteveMartinToGo/status/1437853036446199815

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.