Komedistjärnans nya karriärbesked

Steve Martin, Martin Short och Selena Gomez i ”Only murders in the building”.
Foto: RUBA / TT NYHETSBYRÅN
Steve Martin och John Candy i ”Raka spåret till Chicago”.
Foto: CANAL PLUS / CANAL PLUS
Steve Martin i ”Sgt Bilko”.

Steve Martin fick de allra flesta att skratta under 1980-talet.

Men nu kan han ha gjort sin sista roll.

En Hollywoodkarriär är på väg att ta slut, om man får tro skådespelaren Steve Martin, 76.

Han är just nu aktuell i succéserien ”Only murders in the building”, vars andra säsong hade premiär på Disney+ tidigare i sommar – men sedan kan det vara över.

– När den här tv-serien är över kommer jag inte att söka mig till fler roller, säger han till Hollywood Reporter och förklarar vidare att hans karriär däremot blommar mer än på många år.

Fram till i dag har Steve Martin medverkat i en rad ikoniska komedifilmer genom åren, och kanske främst under 1980-talet, däribland ”Brudens far”, ”Raka spåret till Chicago”, ”Rosa pantern” och ”Roxanne”. 

– Jag kommer inte att söka mig till andra filmer. Och jag vill inte göra gästroller. This is it, konstigt nog, säger han.

Vill tillbringa tid med dottern

En anledning till beslutet är att Steve Martin blev pappa så sent som 2012 och har en snart tioårig dotter som han vill se växa upp.

– Jag har ett familjeliv som verkligen är roligt. Att spela in en film nu, åka någon annanstans och bo där, jag är inte villig att göra det längre. Jag kan inte försvinna i väg i tre månader, säger skådespelaren till Hollywood Reporter.

I ”Only murders in the building” spelar Steve Martin mot Selena Gomez, 30, men också Martin Short, 72, med vem han även spelade mot i ”Tre amigos” 1986. De turnerar just nu även tillsammans med sin gemensamma komedishow ”You won’t believe what they look like today!”

Ur arkivet: Expressens Mattias Bergqvist intervjuar Ana De Armas och Chris Evans

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.