Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Timells sista sms till Alsing – fick tragiska beskedet från vännen

Steffo Törnquist: ”Adam kan ha smittats på fest”.
Adam Alsings hastiga bortgång sörjs av vännerna på arbetsplatsen.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
I studion sattes det upp en bild av Adam Alsing.
Foto: Jasmin Lindberg
Anders Timell.
Foto: SVT

Adam Alsings hastiga bortgång sörjs av vännerna på arbetsplatsen NRJ, och radioprofilens morgonprogram ställdes in förra veckan.

Under måndagsmorgonen hyllas Alsing i ”NRJ Morgon” av vännerna Messiah Hallberg, Klara Doktorow och Anders Timell.

– Vi gjorde det för alltid, livet ut. Det blev bara så mycket kortare än vad vi alla hade hoppats, säger Messiah Hallberg i ”Freakshow”.

Adam Alsing blev bara 51 år, och hans död i covid-19 blev en chock för många. Dagen efter hans bortgång ställdes ”NRJ Morgon” – som Adam Alsing programledde tillsammans med Messiah Hallberg och Klara Doktorow – in, och vännerna på radiokanalen samlades för en minnesstund med kebab som Alsing tyckte om.

På måndagsmorgonen hyllas Adam Alsing i sitt radioprogram, av kollegerna samt vännen Anders Timell.

– Vi är här för att hylla vår vän Adam, säger Messiah Hallberg, och spelar upp ett klipp från i julas, då Adam Alsing tävlade i Kalle Anka-kunskap mot Hallbergs son.

Anders Timell: ”Jag sprang till bilen”

Kanalen och kollegerna hyllar också Alsing med att spela upp andra klipp från radioprogrammets historia, och diskutera minnen från deras tid tillsammans.

– Vi grät enormt mycket när vi nåddes av beskedet. Vi saknar dig kompis, säger Messiah Hallberg i ”NRJ Morgon”.

Anders Timell berättar att han fick den sorgliga nyheten från Hans Wiklund när han var ute och golfade.

– Det är fortfarande overkligt. Jag sprang till bilen, åkte hem och pratade med min fru – hon började gråta, och jag började gråta, säger Anders Timell och fortsätter:

– Han hade sms:at mig, men då var det inte så farligt, han var lite sjuk. Man trodde inte att det skulle gå så långt.

Kollegerna berättar om Adam Alsing

I veckans avsnitt av podcasten ”Freakshow”, som Messiah Hallberg i vanliga fall har med Jakob Öqvist berättar Hallberg om sin relation med Adam Alsing, och hur hans son såg upp till honom.

Nyligen pratade programledartrion om framtiden, som Adam Alsing såg ljust på. Han konstaterade då att han skulle kunna tänka sig att jobba med dem för resten av livet.

– Strax innan han blev sjuk så pratade vi lite om framtiden och jag sa hur roligt det var att sända med honom, och Klara sa samma sak. Adam sa att det är ju i normala fall väldigt tufft att gå upp på morgnarna, det är ett slitsamt jobb, men så länge det är så här roligt och kul varje morgon när man går upp och tar sig till jobbet, så känns det som att man kan skriva på för att göra det här jobbet för alltid, livet ut. Och så blev det ju. Vi gjorde det för alltid, livet ut. Det blev bara så mycket kortare än vad vi alla hade hoppats, säger Messiah Hallberg i podcasten, med gråten i halsen. 

Han fortsätter stilla:

– Från alla oss på NRJ, alla oss på ”Freakshow”, från mig personligen – vi älskar dig kompis. Tack för allt.

Speciella radiosändningen för att hylla Alsing

På NRJ Morgons Instagramkonto meddelas det att måndagens sändning kommer bli speciell.

”Vi ska göra vårt bästa för att hylla vår saknade vän Adam Alsing. Hoppas att du vill vara med och minnas honom med oss”, står det i inlägget.

https://www.instagram.com/p/B_KlnzBFsj4/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.