Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sprickan i "Talang" – efter Bards uttalande

Alexander Bard. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Kristina "Keyyo" Petrushina. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Juryn i talang. Bianca Ingrosso, LaGaylia Frazier, Alexander Bard och Kristina Petrushina.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Alexander Bards utspel kring Metoo-rörelsen har skapat en spricka inom "Talang"-juryn.

Programledaren Kristina "Keyyo" Petrushina tar avstånd från Bards uttalanden, men Bard själv slår tillbaka mot den hårda kritiken.

– Det är ett hån mot mig att påstå att jag är sexistisk, säger han till Expressen.

Ett upprop som samlat över 10 000 underskrifter vill att TV4 sparkar Alexander Bard från juryn i underhållningsprogrammet "Talang".

Uppropet, som startats av Instagram-kontot "Tänkvärt", uppmanar nu TV4 att göra sig av med profilen, som sitter i juryn för "Talang".

 

LÄS MER: Parneviks stora ilska mot Alexander Bard 

 

På Tänkvärts konto på Instagram beskrivs Alexander Bard som en rasist och sexist, något han själv menar är bisarra anklagelser.

– Många saker jag säger är skämt. Men har människor inte humor är det klart att de gärna vill missförstå, fast det är uppenbart att jag skämtar. Det är allvarligt att göra om ett skämt och påstå att det är allvar, säger Alexander Bard till Expressen.

– Jag ansvarar för vad jag säger, men jag ansvarar inte för att andra människor sliter loss mina citat, placerar i annat sammanhang och med ren illvilja påstår att jag säger någonting jag inte gör. 

Sprickan i "Talang"-juryn

Kristina "Keyyo" Petrushina gör sitt andra år som programledare tillsammans med Pär Lernström.

Hon menar att hon inte står bakom Alexander Bards åsikter.

– Han är ju en människa med åsikter, precis som du och jag. Även om jag absolut inte står bakom det han har sagt har han rätt att uttrycka vad han vill. Sedan är vi kolleger och man har ju kolleger man inte alltid håller med.

Men enligt "Keyyo" är stödet från TV4 bra.

– Vi får själva välja hur vi vill förhålla oss till det. De har varit jätteöppna med att vi får säga vad vi vill och tycker, säger "Keyyo".

 

LÄS MER: Bard petas –  efter kritiken 

 

Alexander Bard menar att han inte alls är rasist och sexist.

– De som kallar mig sexist och rasist har inte alls brytt sig om att sätta sig in i vad jag säger. Jag menar att raser inte existerar, jag ser sju miljarder människor på den här planeten. Jag ser ingen ras, det finns inte. Det är ett vansinnigt dumt hittepå och ju förr vi kommer förbi det desto bättre är det. Det finns ingen större antirasist är jag.

– Jag är omgiven av starka, underbara feminina kvinnor. Jag har haft flickvän i 20 år, jag har kvinnor omkring mig hela dagarna. Massor av tjejer i teamet, jag är  mentor åt flera unga tjejer i dag. Det är ett hån mot mig att påstå att jag är sexistisk, säger Alexander Bard.

Jurykollegan Bianca Ingrosso säger att hon har för dålig koll för att uttala sig.

– Vad andra står för och tycker och tänker kan jag inte göra någonting åt. Jag vet var jag själv står och vad jag tycker. Det är det jag lägger fokus på.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.