Kollega tafsade på Carina Berg – nu berättar hon

Carina Berg berättar om hur hon blivit tafsad på av en kollega.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Carina Berg berättar om händelsen i podcasten ”Gynning och Berg”.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Carina Berg har tidigare berättat hur en manlig kollega tafsade på henne på en fest när hon jobbade på TV4.

I podcasten ”Gynning och Berg – hittar sig själva” tar programledaren upp händelsen igen – och programledaren berättar hur hon förändrats sedan Metoo.

– Jag har en annan medvetenhet kring det nu än vad jag hade för tio år sedan, när jag bara skrattade bort att jag blev tafsad på – fast jag inte alls tyckte att det var roligt, säger hon i podcasten som hon har tillsammans med vännen Carolina Gynning.

I samband med Metoo-uppropet hösten 2017 berättade Carina Berg, 41, hur en manlig kollega tafsade på henne på en fest när hon jobbade på TV4.

– Jag har verkligen upplevt den här tystnadskulturen på första parkett, berättade Carina Berg i tv-programmet ”Breaking News” då.

I podcasten ”Gynning och Berg – hittar sig själva” berättar programledaren igen om händelsen på festen för många år sedan – och hur hon har förändrats efter att Metoo startades. 

– Skulle vi vara ute nu och någon skulle sätta en hand i röven? Jag har en annan medvetenhet kring det nu än vad jag hade för tio år sedan, när jag bara skrattade bort att jag blev tafsad på – fast jag inte alls tyckte att det var roligt – och sedan var tvungen att gå in på toaletten på TV4 och djupandas och fråga mig vad var jag varit med om, berättar hon i podcasten som hon har tillsammans med vännen Carolina Gynning, 40.Carina Berg: ”Så besviken på mig själv”

Carina Berg berättar att händelsen inträffade på en TV4-fest och att den manliga kollegan också jobbade på kanalen. Programledaren har tidigare sagt att hon tog väldigt illa vid sig och direkt berättat om vad som inträffat för sin chef – men att ingenting hände.

Nu berättar hon om besvikelsen på sig själv som hon först upplevde.

– Jag var så besviken på mig själv och min reaktion först. Men sen tänkte jag, att det inte är mig jag ska vara besviken på. Jag får inte hålla på så här, för att jag inte kunde hantera det som om jag hade varit med i en tuff amerikansk film och vänt mig om och sagt:  ”Du gör inte sådär” och slappa till honom, säger hon i podcasten.

Expressen har sökt Carina Berg via hennes presskontakt som inte vill kommentera det ytterligare utan hänvisar till det hon säger i podden.

TV4 meddelar genom presschef Lina Berggrén att de avstår att kommentera.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.