Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kodjos utbrott i radio: ”Det är precis det här Putin vill”

Radioprofilen Kodjo Akolor gör sitt sista år på ”Morgonpasset i P3”. Det beskedet gav programledaren i onsdagens direktsändning.
Foto: Claudio Bresciani / TT / TT NYHETSBYRÅN
I måndagens ”Morgonpasset i P3” tog programledaren Linnéa Wikblad upp debatten om djur i skyddsrum i hopp om att nyansera bilden.
Foto: P3
Foto: P3
I måndagens ”Morgonpasset i P3” tog programledaren Linnéa Wikblad upp debatten i hopp om att nyansera bilden.
Foto: Sveriges Radio
David Druid skrattar över sin frustrerade kollega och föreslår ett nytt segment för programmet.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Många husdjursägare är upprörda över att deras djur inte är tillåtna i de svenska skyddsrummen. 

I måndagens ”Morgonpasset i P3” förtvivlar sig programledaren Linnéa Wikblad över beskedet – medan hennes kollega pälsdjursallergikern Kodjo Akolor tar sig för pannan. 

– Det är precis det här Putin vill, säger han. 

Enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är Sveriges skyddsrum gjorda för den mänskliga befolkningen och det finns allergiker bland de som söker skydd. 

Men nu kräver husdjurägare att reglerna ändras och föreslår att var tredje skyddsrum eller att en del av rummet ska tillåta djur.

I måndagens ”Morgonpasset i P3” tog programledaren Linnéa Wikblad upp debatten i hopp om att nyansera bilden. 

– Jag förstår på ett intellektuellt plan men det är en emotionell omöjlighet. Det är ett helt nytt och otroligt traumatiserande emotionellt dilemma för många djurägare utifall att det någon gång skulle behöva bli så här, säger hon i direktsändningen.  

Kodjo Akolor: ”Det är precis det här Putin vill”

– Min ledsna, stackars labrador som inte kommer förstå varför hon plötsligt blev övergiven, versus att någon får svårt att andas – typ väljer hunden, säger Linnéa Wikblad och skrattar. 

Men hennes kolleger håller inte med om dilemmat. Kodjo Akolor är pälsallergiker och trött på att människor ”bråkar om en hypotetisk situation”. 

– På riktigt?! Jag blir irriterad för att jag känner någonstans att – ja det är en enormt stressig situation, och ja vi är jätterädda allihopa – men att vi sen håller på och bråkar med varandra om en hypotetisk situation som inte har uppstått än tycker jag känns ovärdig. Det är precis det här Putin vill, säger han och fortsätter: 

– Det är sådana här skitsaker som vi ska stå och dividera om, in på Twitter och ”åsikta sönder” oss själva om, arga, dödshot, hota varandra, fuck varandra, fuck you, fuck you, hundägare, icke hundägare, allergiker, icke allergiker, black, white, brown, russian, doesn't matter, fuck ya'll. Alltså jag blir bara så här: Skärp er!

Kollegans förslag: ”Kodjo säger självklarheter”

Den tredje programledaren David Druid skrattar över sin frustrerade kollega och föreslår ett nytt segment för ”Morgonpasset”.

– Kan inte du ha ”Kodjo säger självklarheter”? Varje morgon kvart över sju säger Kodjo självklarheter. 

Se även: 

Efter 13 år i ”Morgonpasset” meddelade P3-profilen Kodjo Akolor att han inte kommer förnya sitt kontrakt 2023.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.