Tidlöst smycke. Berfin Yasamina Gulen, butiksbiträde från Stockholm använder sin Michael Kors-klocka som ett smycke. "Guld känns tidlöst och elegant", säger hon. Foto: Anna-Karin NilssonTidlöst smycke. Berfin Yasamina Gulen, butiksbiträde från Stockholm använder sin Michael Kors-klocka som ett smycke. "Guld känns tidlöst och elegant", säger hon. Foto: Anna-Karin Nilsson
Tidlöst smycke. Berfin Yasamina Gulen, butiksbiträde från Stockholm använder sin Michael Kors-klocka som ett smycke. "Guld känns tidlöst och elegant", säger hon. Foto: Anna-Karin Nilsson
Budget Regals slimline Svart urtavla och svart armband, 298 kr.Budget Regals slimline Svart urtavla och svart armband, 298 kr.
Budget
Regals slimline
Svart urtavla och svart armband, 298 kr.
Regal med champagnefärgad urtavla Guldfärgad boett och brunt armband, 398 kr.Regal med champagnefärgad urtavla Guldfärgad boett och brunt armband, 398 kr.
Regal med champagnefärgad urtavla
Guldfärgad boett och brunt armband, 398 kr.
Regalklocka i roséfärg Med flera mindre urtavlor, 498 kr.Regalklocka i roséfärg Med flera mindre urtavlor, 498 kr.
Regalklocka i roséfärg
Med flera mindre urtavlor, 498 kr.
Mellan Axcent of Scandinavias Metro Mineralgas, ljusbrunt läderarmband, 798 kr.Mellan Axcent of Scandinavias Metro Mineralgas, ljusbrunt läderarmband, 798 kr.
Mellan
Axcent of Scandinavias Metro
Mineralgas, ljusbrunt läderarmband, 798 kr.
Triwas Rose lansen Roséfärgad urtavla, flätat läderarmband och mineralglas, 1 495 kr.Triwas Rose lansen Roséfärgad urtavla, flätat läderarmband och mineralglas, 1 495 kr.
Triwas Rose lansen
Roséfärgad urtavla, flätat läderarmband och mineralglas, 1 495 kr.
Daniel Wellingtons Oxford stål Vit urtavla, utbytbara natoarmband och mineralglas, 995 kr.Daniel Wellingtons Oxford stål Vit urtavla, utbytbara natoarmband och mineralglas, 995 kr.
Daniel Wellingtons Oxford stål
Vit urtavla, utbytbara natoarmband och mineralglas, 995 kr.
Lyx Hugo Boss Damklocka 36mm med brun urtavla, läderarmband och mineralglas, 2 998 kr.Lyx Hugo Boss Damklocka 36mm med brun urtavla, läderarmband och mineralglas, 2 998 kr.
Lyx
Hugo Boss
Damklocka 36mm med brun urtavla, läderarmband och mineralglas, 2 998 kr.
Seikos Velatura Herrklocka med stållänk i guld, datumvisning och kronograf, 6 498 kr.Seikos Velatura Herrklocka med stållänk i guld, datumvisning och kronograf, 6 498 kr.
Seikos Velatura
Herrklocka med stållänk i guld, datumvisning och kronograf, 6 498 kr.
Citizens Super titanium Herrklocka med svart urtavla, kronograf, safirglas och datum. Har ett batteri som drivs av ljusceller, 4 298 kr.Citizens Super titanium Herrklocka med svart urtavla, kronograf, safirglas och datum. Har ett batteri som drivs av ljusceller, 4 298 kr.
Citizens Super titanium
Herrklocka med svart urtavla, kronograf, safirglas och datum. Har ett batteri som drivs av ljusceller, 4 298 kr.

Klockor & snygga ur - håll tiden med stil

Publicerad

Uret ligger i tiden trots att de flesta har en klocka i telefonen

Just nu är roséfärgat, guld och unisex de hetaste trenderna.

- Även om man kollar tiden i mobilen är en klocka något man vill ha, säger Berfin Yasamina Gulen, 21, från Stockholm.

Nu är det dags att slänga ut plastklockor och vräkiga varianter med mycket bling bling.

- Nu är det klassiska, stilrena, enkla och retroklockor som är inne, säger Clara Mattsson, varumärkesexpert på Ur och penn.

Trendigt med färg

Det absolut senaste är att ha klockor färgade i rosé eller guld. Armbandet kan vara i metall eller läder.

Spanar man på marknaden i London ser man också att armbanden ska vara i färg.

- Det är mycket grönt, navy blue och vinrött, säger Clara Mattsson.

Men trots att det klassiska armbandsuret i många fall förlorat mot mobiltelefonens klocka så har inte klockförsäljningen gått ner.

- Tidigare köpte man för funktionens skull och nu är klockan en accessoar, man går på stil, mode, utseende och för att matcha sin outfit, säger Clara Mattsson.

Vill ha en stilren modell

Butiksbiträdet Berfin Yasamina Gulen bär en Michael Kors-klocka som hon köpte förra året för ett par tusenlappar.

- Jag var ute efter en stilren klocka som man inte tröttnar på. Den här är så enkel, guld känns tidlöst och elegant, säger hon.

Hennes kolleger bär också klockor, ofta av finare märken.

- Jag känner att det är en ny klocktrend. Och jättemånga har frågat mig var jag har köpt min.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag