Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klippet på Meghan sprids igen: Rasismen har påverkat mitt liv

Under Black lives matter-rörelsens framfart i USA har en video från 2012 med hertiginnan Meghan lyfts fram igen.Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
I klippet pratar Meghan om att ha en afroamerikansk mamma, och hur rasismen har påverkat hennes liv, skriver People.Foto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
”Jag har blandade rötter. De flesta människor kan inte avgöra vad jag är en blandning av, och en stor del av mitt liv har jag känt mig som en fluga på väggen”, säger Meghan Markle i klippet.Foto: BACKGRID UK/IBL

Under Black lives matter-rörelsens framfart i USA har en video från 2012 med hertiginnan Meghan lyfts fram igen.

I klippet pratar Meghan om att ha en afroamerikansk mamma, och hur rasismen har påverkat hennes liv, skriver People.

– Jag har blandade rötter. De flesta människor kan inte avgöra vad jag är en blandning av, och en stor del av mitt liv har jag känt mig som en fluga på väggen, säger Meghan Markle i klippet.

Hertiginnan Meghan har alltid varit stolt över sina afroamerikanska rötter, och lyft frågan om rasism under sin karriär.

I samband med Black lives matter-rörelsens intensifiering efter att en polis dödat afroamerikanen George Floyd tidigare i maj, har nu en video från 2012 med Meghan Markle blivit viral, skriver People.

Meghans ord om sitt ursprung

I videoklippet pratar Meghan, som då var skådespelerska i serien ”Suits”, om sitt ursprung, och det faktum att folk har haft svårt att placera in henne i fack.

– Jag har blandade rötter. De flesta människor kan inte avgöra vad jag är en blandning av, och en stor del av mitt liv har jag känt mig som en fluga på väggen. Så en del av de skällsord jag har hört, eller de kränkande skämten, eller namnen, det har påverkat mig på ett väldigt starkt sätt, säger Meghan Markle i klippet.

”Någon kallade min mamma för n-ordet”

Hon berättar om hur hon fått se sin mamma bli kallad kränkande ord, och hur hon vill att världen ska bli bättre.

– För några år sedan hörde jag hur någon kallade min mamma för n-ordet. Så för mig handlar det om, förutom att jag personligen blir utsatt för rasism, att se hur vårt land är just nu, och världen också, och vilja att saker ska bli bättre.

Samtidigt tror hertiginnan i klippet från 2012 att hon i många situationer skulle ha behandlats annorlunda om de runt henne bara insåg att hon är hälften afroamerikan.

– De behandlar annorlunda än vad jag tror att de hade gjort om de vetat vad jag har för bakgrund. De kan vara en utmaning lika mycket som det kan vara en bra sak, beroende på vem man har att göra med.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.