Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Bert”-stjärnans nya liv efter missbruket

Martin Iliou som ”Klimpen”.
Foto: SVT
Martin Iliou i serien.
Foto: SVT
Martin Iliou.
Foto: SVT
Martin Iliou kämpade i flera år med sitt missbruk.
Foto: SVT
Foto: SVT
1 / 7

Martin Iliou blev känd för svenska folket som ”Klimpen” i tv-serien ”Bert”.

Men tiden efter tv-succén har varit allt annat än lätt för skådespelaren. 

Ilious vardag har präglats av både missbruk och depression vilket skildras i dokumentären ”Jag är Klimpen, motherfucker!”. 

– De tog in mig för tvångsvård för att jag mådde så dåligt, säger han i serien. 

I mitten av 90-talet släpps tv-serien ”Bert”, och plötsligt blev Martin Iliou, 42, en barnstjärna efter sin roll som ”Klimpen”. 

Men efter att kamerorna slocknade var livet inte så glammigt för skådespelaren. Bland annat gick båda hans föräldrar bort och med åren fastnade han i ett alkoholmissbruk, blev hemlös och inlagd på psyket.  

2017 tar skådespelaren upp kontakten med en gammal vän, regissören Mattias Sjöstedt. De börjar prata om att jobba ihop igen och Iliou vill verkligen bli en skådespelare igen. Men det blev inget av kortfilmsplanerna som de gamla vännerna hade tänkt från början. Illiou är på botten med sitt missbruk och ber sin vän filma hans väg tillbaka till ett hälsosamt liv. 

Under tre år filmar de alla deras möten och resultatet blev dokumentären ”Jag är Klimpen, motherfucker!” som nu finns på SVT Play. 

– De tog in mig för tvångsvård för att jag mådde så dåligt. Jag sa till dem att jag ville ta mitt liv, säger han. 

Samtidigt tror han på sig själv och att han en dag återigen kommer att vara på vita duken. 

– Det finns inget som hindrar mig från att få en Oscar en dag. Det är bara att jag sitter och inte gör något som gör det, säger han i serien. 

Fann kärleken på nätet

I serien berättar Iliou att han lämnat sin fru efter ett 18 års långt förhållande för glamourmodellen Eweline Stenberg, 26. 

– Hon är verkligen ingen golddigger, för jag har verkligen ingenting. Jag har inte ens en lägenhet. 

– Jag har förlorat mycket, min mamma, pappa, bror, förhållande. Det lilla jag har kvar måste jag satsa på nu. Jag satsar allt för att vara med Eweline. 

Det slutar med att Martin Iliou flyttar ihop med Stenberg i västerbottniska Jörn. De driver sin egen Youtubekanal och Iliou fick även sin dröm uppfylld om att få skådespela igen då han spelar rollen som Klimpens pappa i ny ”Bert”-filmen som kommer i höst. 

– Jag är tillbaka, säger han glatt i serien inför sitt skådespelaruppdrag. 

Expressen har sökt Martin Iliou. 

https://www.instagram.com/p/B7v07sKnJfr/

Lia Boysen är emot att äta piller - enda alternativ att bli frisk


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.