Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klas Berglings starka ord: ”Kan inte acceptera”

Här är konsertbesökarnas förväntningar inför ”Together For A Better Day”
Klas Bergling.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Klas Bergling och Mohammed Ali från fritidsgården Minimix.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Klas Bergling höll tal under ”Together for a better day” och påpekade vikten av att prata om psykisk ohälsa.

– Ungas psykiska hälsa och välmående är en av våra viktigaste samhällsfrågor, sa han från scenen i Avicii arena.

Bergling delade även ut det första priset från stiftelsen till någon som gjort skillnad för barn och ungas välmående.

Klas Bergling, grundare av Tim Bergling Foundation och pappa till Tim ”Avicii” Bergling, intog scenen i Avicii arena under konserten ”Together for a better day” för att hålla tal.

– Ungas psykiska hälsa och välmående är en av våra viktigaste samhällsfrågor. Vi måste tillsammans skapa de goda förutsättningarna i hemmet, skolan, fritiden och på arbetsplatserna, sa Klas Bergling.

– Vi kan inte acceptera att många unga mår dåligt och att förlorar en son, dotter, bror eller syster i den psykiska ohälsan

Flera i publiken grät och kramades under talet.

– Det vi bidrar tillsammans med i kväll är ett viktigt steg i att skapa medvetenhet kring de här frågorna och minska stigmat som omger dem. Vi måste prata om det och vi måste agera tillsammans, fortsatte Klas Bergling.

Delade ut pris

Klas Bergling delade även ut Tim Bergling Foundations nyinstiftade årliga pris som tilldelas någon som gjort skillnad för barn och ungas välmående.

– Det finns många goda exempel positiva och förebyggande initiativ som tas av eldsjälar och organisationer runtom i landet. människor som brinner för att hjälpa och skapa och trygga en utveckling och miljöer för unga. Sådana insatser är mer angelägna nu än någonsin, sa Klas Bergling innan han meddelade vinnaren av priset.

2021 års pris tilldelades fritidsgården Minimix i Göteborg. Mohammed Ali från fritidsgården tog emot priset som består av 50 000 kronor samt en målning av konstnären Maxi Svensson.

Se mer:

Konsertbesökarna om covidpassen: ”Vettigt”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.