Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Per Gessle släpper två soloskivor

Per Gessle.

Foto: Anna Hållams / ANNA HÅLLAMS / EXPRESSEN

Per Gessle.

Foto: Anders Ylander / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Per Gessle har en glad överraskning till fansen.

Artisten meddelar att han släpper två soloskivor i år - den första släpps 28 april och följs sedan upp med ytterligare en skiva den 1 september.

Flera gästartister är även kommer även att medverka – bland andra Lars Winnerbäck.

– Planen var att spela in fjorton spår till ett svenskt album men jag fick tid över och hade dessutom ett par engelska låtar jag gärna vilja testa med några countrytjejer, säger Per Gessle.

Här spelar Per Gessle i sommar

JULI

6 Helsingborg – Sofiero Slott

7 Oskarshamn – Latitud 57

8 Örebro – Slottsparken

13 Rättvik – Dalhalla

14 Töreboda – Torget

15 Karlskrona – Hasslöfestivalen

21 Grebbestad – Tanumstrand

22 Göteborg – Trädgårdsföreningen

23 Fredrikstad – Månefestivalen

27 Stockholm – Skansen

28 Östersund – Storsjöyran

29 Piteå – Pite Havsbad

AUGUSTI

1 Borgholm – Borgholms Slottsruin

2 Malmö – Mölleplatsen

3 Arvika – Arvika Hamnfest

11 Halmstad – Brottet

12 Linköping – Stångebro

18 Uppsala – Botaniska Trädgården

19.8 – Eskilstuna – Sundbyholms Slott

Per Gessle meddelar 2017 blir ett späckat år. I ett pressmeddelande berättar artisten att två skivor kommer att släppas under 2017.

Den 28 april släpps Per Gessles första soloskiva på 9 år – "En vacker natt". Redan i 17 mars släpps första singel – "Småstadsprat", som är en duett med Lars Winnerbäck. Den 1 september släpper han "En vacker dag".

Det var från början tänkt att skivorna skulle spelas in i England, eller i Frankrike. I stället blev det i Country-huvudstaden Nashville som inspelningarna ägde rum.

– Ja, Nashville var en helt underbar upplevelse. Precis den musikaliska vitamininjektion man behöver emellanåt. Väldigt låga förväntningar, inga regler, inget hit eller format-tänk, allt gav sig av egen kraft. På tredje dagen började de lokala gudarna komma in i studion och hjälpte oss att forma låt efter låt så sakteliga, säger Per Gessle.

Under tiden som inspelningarna pågick, blev det tydligt för Per Gessle att han nog skulle behöva göra två album.

– Planen var att spela in fjorton spår till ett svenskt album men jag fick tid över och hade dessutom ett par engelska låtar jag gärna vilja testa med några countrytjejer. Jag fick hjälp att hitta dem via de lokala skivbolagen som verkligen var hjälpsamma. Sexton låtar och en bra bit över en timmes musik kändes som lite för mycket på en gång så idén att släppa två separata album föddes över en roast chicken och en pitcher Budweiser. Bland det bästa jag varit med om, säger Per Gessle.

Spelat in sex duetter

Sammanlagt har Gessle spelat in sex duetter till skivorna. Förutom Lars Winnerbäck kommer Linnea Henriksson och John Holm att medverka. Även fast båda skivorna kommer att sjungas på svenska kommer båda att avslutas med duetter på engelska, tillsammans med Savannah Church och Jessica S.

 

LÄS MER: Per Gessle: "Jättesugen på Gyllene Tider"

 

Soloplattorna heliga

Merparten av låtarna på de nya skivorna är skrivna under förra året, efter världsturnén med Roxette.

”Jag hade helt plötsligt öppet i min almanacka och började skissa på solomaterial igen. De svenska soloplattorna är lite heliga för mig. Texterna är väldigt viktiga, för att inte säga centrala. De handlar om sådant vi alla går igenom; livets förgänglighet, våra förhoppningar, drömmar och besvikelser, om hur man blir formad av sin tid och sin generation. Varje låt har sin egen historia. Musiken är så klart lika viktig. Det är den magiska fusionen mellan musik och text som gör att en låt sätter sig i hjärnan och i hjärtat hos lyssnaren.”, skriver Per Gessle i pressmeddelande.

 

LÄS MER: Per Gessle ger sig ut på första Sverigeturnén på 10 år

 

Per Gessle är även aktuell med en turné som har premiär i Helsingborg den 6 Juli.

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!