Klart: Ny säsong av ”Svenska powerkvinnor”

”Svenska powerkvinnor” får en säsong två.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES/ROBERT EKLUND ROBERT EKLUND

I kväll sänds det sista avsnittet av ”Svenska powerkvinnor”.

Men redan nu står det klart att det blir en ny säsong, meddelar Nent i ett pressmeddelande.

– Jag har fått så mycket fin respons av tittarna och är så glad över att de nu ska få följa med oss en andra säsong, säger Laila Bagge.

”Svenska powerkvinnor” har sedan premiären i september blivit både kritiserat och hyllat.

En av de som gick hårdast ut i kritiken var den tidigare utrikesministern Margot Wallström som hamnade i ett Twitterbråk med Camilla Läckberg.

Redan innan det sista avsnittet av den första säsongen har sänts står det klart att det blir en andra säsong av programmet.

De fem powerkvinnorna Camilla Läckberg, Laila Bagge, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Antonija Mandir och Mouna ”Doktor Mouna” Esmaeilzadeh kommer alla att vara med i den nya säsongen.

– Det blev ju ett väldigt stort engagemang kring den första säsongen av Svenska Powerkvinnor, jag har fått så mycket fin respons och är så glad över att tittarna nu ska få följa med oss en andra säsong, säger Laila Bagge i ett pressmeddelande.

I början av 2022 har säsong två premiär, och kommer precis som den första att bestå av totalt sex avsnitt på Viaplay och TV3.

– Jag är otroligt glad och stolt över den fina respons som Svenska Powerkvinnor har fått av tittarna, och det känns väldigt kul att kunna bjuda på en ny säsong redan i början av nästa år, säger Filippa Wallestam på Nent, i pressmeddelandet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.