Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Klart mamman ska vara hemma mest"

Petra Mede
Foto: Sven Lindwall
Petra Mede
Foto: /Ibl / /IBL

Petra Mede tycker att mammor ska vara hemma mer med barnen än papporna.

I P3:s "Morgonpasset" berättar hon om sina konservativa familjeåsikter.

– Sedan jag fick barn, så tycker jag ”Det är klart mamman ska vara hemma mest”, säger Petra Mede.

Petra Mede spelar i SVT:s hyllade serie "Bonusfamiljen" - något som har fått henne att inse att hon har ganska konservativa åsikter när det kommer till familj.

I onsdagens "Morgonpasset" på P3 avslöjar hon sina åsikter - och förvånad programledarna i studion.

– Jag säger som en del i min släkt, när man är gift och så kan jag tänka ”då är det som det ska vara”, säger Petra Mede i radioprogrammet och konstaterar:

– När jag fick barn så blev jag biologistisk, konservativ och ganska borgerlig.

Petra Mede tycker till exempel att mamman ska vara hemma mer med barnet än pappan, och drar paralleller till sin egen situation.

– Sedan jag fick barn, så tycker jag ”Det är klart mamman ska vara hemma mest”. Det är helt biologiskt. Det är en del av min kropp det första året. Jag kan inte generalisera, men så var det i mitt fall, säger Petra Mede i "Morgonpasset".


LÄS MER: Petra Mede ville inte leva efter skadan


Petra Mede: Pappan kan vara med senare


LÄS MER: Petra Medes snuskiga skämt en jättesnackis


Hanna Hellqvist, som också sitter i studion, tycker att det kan försvåra relationen mellan barnet och pappan om han inte får vara med.

– Allt händer inte första året, pappan kan komma in senare. Jag säger inte att pappan inte ska vara med alls, utan jag tycker inte att det ska vara lagstadgat, säger Eurovision Song Contest-programledaren.

När hon fortsätter bli motsagd av de andra i radiostudion säger Petra Mede att det inte var så smart av henne att avslöja sina åsikter.

– Inget jag har sagt de senaste fem minuterna har gagnat min karriär, skrattar hon i programmet.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.