Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Det blir Ernsts nya sommarprojekt

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Ernst Kirchsteiger
Foto: FOTO: TV4 / FOTO: TV4 TV4 PRESS PRODUKTBILD

Nu är det klart vad TV4-profilen Ernst Kirchsteiger kommer ta sig för i sommar, i årets säsong av TV4:s långkörare "Sommar med Ernst".

Han kommer att snickra – men något torp blir det inte. 

– Från kommunen är vi jätteglada att ha fått till detta samarbete. Det ska bli kul att göra ”Sommar med Ernst” i vår kvarn, säger lokalpolitikern Magnus Andersson till Nerikes allehanda.

Det var för en månad sen som Ernst Kirchsteiger sågs vid en kvarn i Hallsbergs kommun. Genast började spekulationerna om vad den folkkäre tv-profilen kunde tänkas ha för ärende till den röda byggnaden i Kånsta By. En uppgiftslämnare till Nerikes Allehanda avslöjade att Ernst Kirchsteiger varit på besök två gånger och att han blivit väldigt förtjust i kvarnen.

Och nu är det alltså bestämt: Tv-tittarna kommer få se Ernst Kirchsteiger snickra, fixa och piffa i den idylliska kvarnen i TV4:s program ”Sommar med Ernst”.

– Nu är det klart! Vi har tecknat ett samarbetsavtal och hyreskontrakt med produktionsbolaget, som jobbar ihop med TV4 och Ernst Kirchsteiger, säger Magnus Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande till tidningen och tillägger:

– Från kommunen är vi jätteglada att ha fått till detta samarbete. Det ska bli kul att göra ”Sommar med Ernst” i vår kvarn.

Unik kvarn blir Ernst nästa projekt

Kvarnen som blivit föremål för Ernst Kirchteigers kärlek byggdes i mitten av 1800-talet och är en pittoresk byggnad, målad i klassisk faluröd och med fönster med vita spröjs. Förutom att vara belägen vackert är kvarnen unik i sitt slag. Den är den sista kvarn som drevs av både vatten- och vindkraft som finns kvar i Sverige. 

TV4 vill ännu inte avslöja när inspelningen kommer att starta utan hänvisar till en kommande presskonferens, men inspelningarna brukar dra i gång i maj och pågå fram till slutet av juni. Programmet väntas sedan sändas senare i år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.