Foto: Robert AltmanFoto: Robert Altman
 Foto: Robert Altman

Klart - då spelar Bruce i Sverige i sommar

Publicerad

Nu är det klart - Bruce Springsteen kommer till Sverige.

Världsstjärnan ska spela på Ullevi den 25 juni.

Det bekräftar Thomas Johansson, ordförande för Live Nation Europa, till Expressen.

Det har länge viskats om bossens ska spela i sommar - nu är de bekräftade. Den 25 juni får Göteborg och Ullevi finbesök av Bruce Springsteen.

– Det är helt fantastiskt och så jävla roligt att få hit honom och att det blir av. Det finns inte så många artister som säljer så många biljetter, säger Thomas Johansson.

Sist gjorde Bruce Springsteen tre spelningar

Sist Bruce Springsteen spelade i Sverige var 2013, då gjorde han tre spelningar på Friends arena i Stockholm.

 

LÄS MER: Här är Bruce Springsteens Europaturné

 

Thomas Johansson berättar att det sedan dess har pågått ett hårt arbete för att få hit honom igen:

– Det har varit en dialog. Och här om natten sa de "Okej, vi kör", säger han.

Bruce Springsteen är just nu ute på USA-turné med sitt E Street Band. Turnén avslutas i Los Angeles den 17:e mars och efter det blir det aktuellt med en Europaturné. Bossen kommer att spela i Köpenhamn den 21 juni, sen åker han vidare till Ullevi och Göteborg den 25 juni för att till sist spela i Oslo den 29 juni.

Då släpps biljetterna till Bruce Springsteen

Efter det drar superstjärnan vidare till Milano och Rom, vilket bekräftas på artistens officiella hemsida.

Biljetterna till spelningen på Ullevi kommer att släppas den 25 februari klockan 09.00. Biljetterna kommer att finnas att köpas på Live Nations hemsida, men också Ticketmaster/Ticnet.

– Det är det som gäller. Inget annat, säger Thomas Johansson, ordförande Live nation Europa.

 

LÄS MER: Djärva försöket att få Bruce – hit

 

Det är just nu bara aktuellt med en spelning på Ullevi.

– Ja, vi ska förbereda det ordentligt med biljetter och arena. Och det är ingenting som man gör i en handvändning, säger Thomas Johansson.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag