Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gick på fest efteråt – trots restriktioner

Klara Hammarström gick vidare till final i Melodifestivalen via andra chansen
Klara Hammarström tog sig vidare till final från Andra chansen.
Foto: OLLE SPORRONG
Klara Hammrström med låten ”Beat of broken hearts”.
Foto: OLLE SPORRONG

Klara Hammarström, 20, firade finalplatsen i Melodifestivalen rejält.

Ett videoklipp som spridits i sociala medier visar hur hon tillsammans med minst ett tiotal personer dansar och dricker bubbel på en privat fest.

Hon förklarar att hon lät glädjen ”ta över förnuftet”.

”Nu ska jag ta ett covid-test och försäkra mig om att jag inte riskerar någon annans hälsa när vi kliver in i Mello-bubblan igen”, skriver hon i ett sms.

Åtta bidrag gjorde i lördags upp i fyra olika dueller om de sista finalplatserna i Melodifestivalen. Alvaro Estrella, Paul Rey, Clara Klingenström och Klara Hammarström tog den andra chansen och gick vidare.

En lycklig Klara Hammarström avslöjade på pressträffen efter lördagens tävling att det vankades fest.

– Jag ska nu till hotellet och öppna lite champagne och sedan, inte festa alltför länge, men jag ska möta upp mina syskon som bor här i Stockholm. Min mamma kommer till Stockholm också. Vi är några stycken. Killen och hans kompisar kommer också förbi, sa hon på en fråga från Expressen.

Strikta åtgärder

Och party blev det. Detta trots att årets Melodifestival är omgärdad av strikta åtgärder och uppmaningar för att deltagarna inte ska smittas av coronaviruset.

”Jag blev överraskad av mina vänner efter Melodifestivalen i lördags. Jag inser att vi var för många och att det blev för trångt. Självklart helt fel av mig i den tid vi lever i just nu. Jag lät glädjen över finalplatsen ta över förnuftet”, skriver Klara Hammarström i ett sms via sin presskontakt på Warner Music.

På festen var bland andra hennes pojkvän, hockeyspelaren Alexander Holtz, 19.

Klara Hammarström säger att hon nu ska göra ett coronatest.

”Ett stort ansvar”

Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen på SVT, förklarar att deltagarna har ett stort eget ansvar för att inte riskera smitta.

”Vi kan omöjligt följa upp alla medverkande och personal. Vi kan skapa förutsättningar inom ramen för vår produktion för att kunna hålla avstånd och arbeta på ett säkert sätt. Det vilar ändå ett stort ansvar på varje person att följa FHM:s rekommendationer i alla situationer”, säger hon i en skriftlig kommentar.

Klara Hammarström tävlar med låten ”Beat of broken hearts”.

Att hon var glad över att ha fått vidare till final rådde det inget tvivel om på lördagens pressträff.

– Det är så kul. Jag kan typ inte fatta det. Men jag är så otroligt glad. Det är bara en stor dröm som går i uppfyllelse, sa hon.

Dotters plötsliga smärta bara dagar innan finalen

Dotter om ändringarna som gjorts inför finalen, nacksmärtan och pressen att vara favorittippad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.