Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klänningar och bling från Nobelfesten 2013

Drottning Silvia:
"Färgen passar henne bra. Hon ser drottninglik ut och den sitter fantastiskt och majestätiskt. Hon får pondus med den röda färgen och axlarna är markerade."
Prins Daniel:
"Fracken ser ut att sitta bra men det hade varit trevligt med ett par festglasögon och inte vardagsglasögonen. En "finbåge" saknas.

Joy Hirsch:
Det var en elegant minimalistisk och spännande klänning. Däremot så hade hon en alldeles för stor väska till och den stack ut för mycket. Det hade varit bättre med något diskretare, en svartlack kuvertväska."
Foto: Henrik Montgomery
Kungen:
"Fracken sitter som den ska. Däremot kanske näsduken stack fram ur bröstfickan lite väl mycket."
Prinsessan Christina:
"Passformen hade kunnat vara lite nättare vid ärmarna och det saknades en A-form. Däremot går håret och klänningen i samma färg och det stilrent och tjusigt, som en isprinsessa."
Foto: Henrik Montgomery
Victoria Dyring: "Lila skinnliv där färgen var fin men det sitter inte som en smäck. Olika grepp i en och samma klänning som kanske inte fungerar hela vägen."

Anna Hedenmo: "Lite för tråkigt och för blått men ett okej skimmer. Svårt att matcha Jessikas snygga galaklänning."

Jessika Gedin: "En svart, dramatisk look som var ball. Axelpuffarna gillas också. Läckraste klänningen av programledarna."
Foto: Henrik Montgomery
Anna-Maria Corazza Bildt: Klänningen var väldigt fin. Jag gillade axelbanden av strass. Det var en rolig detalj som lyfte hela dressen. Färgen på klänningen var också skimrande blå och det passade väl i vintertid och till Carl Bildts ordensband.

Carl Bildt:

Foto: Henrik Montgomery

Vackra klänningar och frackar som satt som en smäck.

Det fanns mycket att vila ögonen på under Nobelfesten men kvällens drottning var ändå självklar - Drottning Silvia.

Detta enligt modeexperterna Josefin Dahlberg och Jean-Pierre Barda.

– Klänningen sitter fantastisk och hon ser majestätisk ut i den röda färgen och de markerande axlarna, säger Barda.

Klädkoden under Nobelfesten är väldigt strikt men det fanns ändå några guldkorn som passade på att twista till det. Något som modeexperterna Josefin Dahlberg, modebloggare och reporter på Chic, och Jean-Pierre Barda, creative director på salong by Barda, uppskattade.

– Anna-Maria Corazza Bildt hade en superfin klänning och axelbanden av strass var en rolig detalj som lyfte hela dressen. Färgen passade också väl i vintertider och matchade Carl Bildts ordensband, säger Dahlberg.

"Minimalistisk"

Kronprinsessan Victoria valde att inte närvara vid årets Nobelfest men Prins Daniel såg ut att trivas ändå. Hans bordsdam var Joy Hirsch, fru till medicinpristagaren James Rothman, och hon hade en spännande klänning.

– Den är elegant minimalistisk men jag tycker att väskan till var alldeles för stor och stack ut för mycket. Det hade varit bättre med något diskretare som en kuvertväska i svartlack, säger Jean-Pierre Barda.

Av programledarna i SVT hyllas Jessika Gedin absolut mest.

– Den svarta dramatiska looken var riktigt ball. Axelpuffarna gillar jag också. Hon hade den läckraste klänningarna av programledarna utan tvekan. Wow, säger både Barda och Dahlberg i kör.

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!