Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kläffords succétåg fortsätter – efter rysaren

Chris Kläfford medverkar i ”Americas got talent”
Chris Kläffords succétåg i USA fortsätter. Foto: OLLE SPORRONG
Amerikanska folket röstade vidare svenska artisten till semifinal. Foto: OLLE SPORRONG

Återigen blev det svensk succé när det under torsdagskvällen stod klart att Chris Kläfford blir en av de sju semifinalisterna i ”America's Got Talent”.  

Men vägen dit var inte spikrak – med lika många juryröster som två andra bidrag var det up till amerikanska folket att rösta honom vidare. 

30-åriga Chris Kläfford fick stående ovationer då han under tisdagskvällen framförde sin egen låt ”Cold at the Altar” i direktsändningen av ”America's Got Talent” andra kvartsfinal. 

Men för juryn räckte prestationen inte hela vägen. 

När resultatet presenterades under torsdagen stod det från början klart att det var upp till det amerikanska folket om de skulle rösta vidare Idol- vinnaren. 

Vann publikens hjärta

Fem bidrag presenterades som juryvinnare av kvartsfinalen innan det var dags att avslöja vem som vunnit folkets röst. 

Tillsammans med 13-åriga sångerskan Charlotte Summers och den Sydafrikanska ungdomskören ”Ndlovu Youth Choir” tävlade svenska Chris Kläfford om vem som skulle gå vidare till semifinal. 

Till slut stod det klart att svenska storfavoriten vunnit publikens hjärta och går därmed vidare i tävlingen om att bli Amerikas nästa talang.

Fick stående ovationer

Förra året hade ”America's Got Talent” i snitt 14 miljoner tittare per program, vilket gör det till ett av USA:s mest populära.

Chris Kläfford har tidigare gjort succé med bland annat sin cover av John Lennons ”Imagine” – som på en månad setts 23 miljoner gånger på Youtube.

När han på tisdagskvällen åter intog scenen i direktsändning gjorde hand det med sin egen låt ”Cold at the Altar” – något som fick publiken att jubla. 

Sammanlagt är det sju artister som tagit sig vidare till semifinal. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.