Chris Kläffords nya succé inför miljoner – trots dolda sanningen

Se intervjun med artisten
En känslosam Chris Kläfford
Foto: ”America's Got Talent”
Juryn gav Kläfford stående ovationer.
Foto: ”America's Got Talent”
Den legendarisk jurymedlemmen Simon Cowell.
Foto: Youtube.
Chris Kläfford chockade alla med sin cover på John Lennons ”Imagine”.
Foto: Youtube.
”Americas Got Talents”.
Foto: Youtube.
Chris Kläfford började gråta på scenen.
Foto: Youtube.
Chris Kläfford.
Foto: Youtube.
1 / 8

Han chockade alla med sin cover på John Lennons ”Imagine”.

På tisdagsnatten framträdde Chris Kläfford, 30, återigen på ”Americas Got Talents” scen – denna gång med en egen låt.

– Du är något helt annat, säger countrystjärnan Brad Paisley och ger tillsammans med hela lokalen en stående ovation till den svenske sångaren som tar sig vidare till liveshowerna.

Chris Kläffords audition för programmet ”Americas Got Talent” har setts över 14 miljoner gånger bara på ett par dagar. Under natten till onsdagen var det dags för artisten, som tidigare vunnit svenska Idol, att ta sig an den populära tävlingens nästa steg.

30-åringen valde denna gång att chansa genom att skippa en cover och i stället spela en egen låt. Ackompanjerad av sin egen gitarr skapade Chris en mäktig stämning i rummet och möttes av stående ovationer, både av publik och jury.

Hyllningarna lät sig inte vänta på.

”Verkligen inspirerande”

– Det är verkligen inspirerande att höra dig sjunga. Detta är ett av dessa ögonblick, jag har ju inte haft sådana som du Simon (Cowell) som har upptäckt folk under åren, men du är verkligen något helt annat, säger gästdomaren Brad Paisley. 

Jurykollegan Julianne Hough håller med.

– Du säger att du inte vill passa in i någon färdig form. Jag gillar denna form, förbli den du är, säger hon till publikens jubel.

Howie Mandell ansåg att Chris förbättrat sig ännu mer från sin audition och komikern lovordade svensken sångskrivarkvalitéer. 

Simon Cowells oro

Simon Cowell, legendarisk jurymedlem som är känd för att vara den mest svårtflirtade i gänget, var positivt överraskad över Chris Kläffords val att inte spela en cover.

– Jag såg om din första audition och var inte lika upphetsad över den som jag trodde. Jag var orolig att du skulle komma tillbaka och köra en cover som jag sett en massa gånger men med den här sången kunde vi faktiskt lära oss mer om dig, säger Cowell.

– Detta var inte en risk, en risk hade varit att inte göra det här, fortsätter jurymedlemmen.

En märkbart rörd Kläfford tackade så mycket för berömmet. 

I slutet av programmet kunde sedan juryn presentera sitt beslut: Chris Kläfford är en av dem som gått vidare till nästa steg. Då kommer svensken få sjunga live inför hela USA.

Jag kan inte förstå det! Jag är så tacksam för denna möjlighet. Tack så mycket!”, skriver en lycklig Chris Kläfford på Twitter.

https://twitter.com/ChrisKlafford/status/1151312710761635840

Svensken hyllas stort efter sitt nya framträdande. Men något om man valt att inte berätta i programmet är att Chris Kläfford vann svenska ”Idol” 2017. I stället lyftes han upp som en hårt kämpande artist som spelade på småställen.

– Jag frågade om det där när jag kom dit. De (produktionen) sade att ”folk kommer få veta i alla fall. Vi ska fokusera på var du kommer ifrån”, säger Chris Kläfford till TT.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.