Kläffords Idol-karriär – stoppar kärleken

Chris Kläfford med sambon Bob.
Foto: OLLE SPORRONG
Chris Kläfford.
Foto: OLLE SPORRONG

Under måndagen intar Idolvinnaren Chris Kläfford Lisebergsscenen för "Lotta på Liseberg".

Artisten har sedan Idolvinsten haft ett fullspäckat schema utan avbrott – vilket gör att kärlekslivet får vänta.

– Resandet är en stor energitjuv, men när man väl kommer in på scen så är det värt det, säger han.

Under kvällens avsnitt av "Lotta på Liseberg" gästar Chris Kläfford, 29, scenen. Artisten är under sommaren aktuell med över 70 spelningar runtom i Sverige. 

– Jag ser extra mycket fram emot "Lotta på Liseberg" för att både jag och Martin Almgren ska dit. Över hela sommaren så har jag runt 70 spelningar. Det är ju galet men det är så sjukt kul, säger han.

Kläfford berättar att resandet kan vara en stor energitjuv och att han inte har haft någon riktig paus sedan Idol. Något som påverkar relationen med kärleken Bob Linger, 29.

– Min sambo är ofta själv hemma nu när jag är i väg och spelar. Men hon försöker att följa med så mycket som möjligt på mina konserter, från nästa vecka hänger hon med två veckor i sträck, säger han.


LÄS MER: Chris Kläfford hyllas – efter comebacken i tv 


Artisten uppger att familjebildandet får vänta då karriären för tillfället står i vägen.

–Att bilda familj nu vore ganska oproffsigt, vi har för lite tid för det. Barn vill man satsa på senare när man har tid för det. Jag vill kunna ägna all min tid åt mina framtida barn, säger han.

Chris Kläfford: "Den bästa lönen man kan få"

Trots det fullspäckade schemat uppger Chris Kläfford att han nu gör det han alltid har drömt om. Idolstjärnan har blivit nominerad till Rockbjörnen i kategorin "Årets genombrott". 

– Det här är ju det man har strävat efter. Hela energin som följer med att spela inför stora publikmassor, det finns ju ingen anledning till att klaga. När man väl kommer in på scen så är allting värt det. Det är den bästa lönen man kan få, när alla står och sjunger med, säger han.

Den gamla Idol-deltagaren har jobbat hårt sedan vinsten.

– Jag vill inte jämföra mig med tidigare Idol-deltagare. Men jag jobbar väldigt hårt, man kan inte sitta och bli serverad i livet, det går inte. Man måste ju kämpa. Jag upplever att vinsten i Idol gav mig en möjlighet till någonting, säger Kläfford. 


LÄS MER: Kläffords starka hyllning till Avicii


Drömmer om en stuga i skogen

Artisten drömmer om att ha en egen hemmastudio mitt ute i skogen för sin musikproduktion.

– Min dröm just nu är att i vinter ha en stuga mitt ute i skogen. Jag vill ta dit min hemmastudio och sedan bjuda musiker och producenter för att skriva en hel skiva. Det är mitt mål, men om det blir av det vet jag inte, det kan ju komma andra saker i vägen, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.