Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kläfford ryter ifrån – efter Nikkis totalsågning

Nikki Amini. Foto: OLLE SPORRONG
Chris Kläfford. Foto: OLLE SPORRONG

Nikki Amini tog fram den stora sågen – och kritiserade Chris Kläfford.

Efter förra veckans jurybråk i "Idol 2017" slår nu tittarfavoriten tillbaka – och backas upp av Hanna Ferm.

– Jag har ju min stil, säger Chris Kläfford.

Förra veckan utbröt det ett bråk i "Idol"-juryn efter tittarfavoriten Chris Kläffords framträdande av Kings of Leon-låten "Sex is on fire".

Nikki Amini valde att totalsåga favoriten.

– Kanske var din peak redan under audition, sade en besviken Nikki Amini och fortsatte: 

– Jag hade hemskt gärna uppskattat om du vågat ge på dig en låt som faktiskt var en utmaning. Redan när jag såg det här låtvalet förstod jag. Det här är inget som överraskar.

 

LÄS MER: Bråket fortsatte efter sändning

 

Men Anders Bagge höll inte med – i stället hyllade han Chris Kläfford och passade på att ge en känga till Nikki Amini. 

– Det är klart, det kanske sitter någon kuf någonstans som inte gillar dig. Det kanske handlar om Nikki eller någon, men du kommer stå i finalen, sade Anders Bagge.

Kishti Tomita fick då rycka in och medla – men efter att kamerorna slocknat fortsatte bråket.

Chris Kläfford slår tillbaka

Under veckans repetitioner slog Chris Kläfford tillbaka mot Nikki Amini:

– Det hon sa var egentligen inget dåligt för det hon sa var att "när du kommer upp och kör den här låten vet man att det kommer bli bra". Det är inte något negativt att höra att det blir bra. Och jag väljer ju låtar som passar mig. Man får oftast välja från en låtlista så om det är någon låt som jag känner att jag inte kan köra eftersom det inte är min stil... för jag har ju min stil, säger han och fortsätter:

– Gabbe och Hanna är allt-i-allo, de kan ju nästan ta vad som helst. Det blir två olika artister. Jag var nöjd med det jag gjorde och jag tycker om den låten. Jag sjöng den också på ett sätt som jag aldrig har gjort förut för jag ville göra något nytt för mig själv.

 

LÄS MER: Nikki Amini buades ut efter agerandet i sändning

 

Även Hanna Ferm backar Chris Kläfford.

– Jag tycker Chris var jättebra. Jag förstår ju det Nikki säger, att hon tycker att det blir samma varje vecka. Men det handlar ju om att han har hittat den genre han vill göra. Och då får han också lättare en publik som gillar den genren han vill göra. För de som i framtiden kommer vilja lyssna på Chris kommer ju inte bry sig om han kan massa olika genres och hit och dit eller ska röra sig och hoppa runt på scen. Det är inte det som de vill se utan de som följer Chris vill ju följa honom för den han är.