Kjell Wilhelmsen Foto: Henrik JanssonKjell Wilhelmsen Foto: Henrik Jansson
Kjell Wilhelmsen Foto: Henrik Jansson
Kjell Wilhelmsen Foto: Henrik JanssonKjell Wilhelmsen Foto: Henrik Jansson
Kjell Wilhelmsen Foto: Henrik Jansson
Eric Ericson och Kjell Wilhelmsen i "På spåret" Foto: Bo HåkanssonEric Ericson och Kjell Wilhelmsen i "På spåret" Foto: Bo Håkansson
Eric Ericson och Kjell Wilhelmsen i "På spåret" Foto: Bo Håkansson
Kjell Wilhelmsen Foto: Lennart RehnmanKjell Wilhelmsen Foto: Lennart Rehnman
Kjell Wilhelmsen Foto: Lennart Rehnman

Kjell Wilhelmsen har drabbats av cancer

Publicerad

Kjell Wilhelmsen har drabbats av bröstcancer.

Den folkkäre skådespelaren talar nu ut i SVT:s "Go kväll" om behandlingarna och rädslan.

– För min del finns det inte att jag ska dö. Jag ska klara det här, säger han i programmet.

Den 1 februari har andra säsongen av SVT-serien "30 grader i februari", som handlar om några personer som beger sig till Thailand, premiär.

Kjell Wilhelmsen, 48, spelar återigen Glenn i tv-serien.

Och inför premiären berättar nu Kjell Wilhelmsen, som även medverkade i "På spåret" 2013-2014 med Eric Ericson, i SVT:s "Go kväll" att han drabbats av bröstcancer.

– Just nu är det lite kämpigt, jag är mitt uppe i en cancerbehandling. Jag åkte på bröstcancer av alla cancersorter som män åker på, i somras, säger han i programmet.

 

LÄS MER: Så går det sen i "30 grader i februari"

 

Kjell Wilhelmsen berättar att det var efter att hans mamma fått cancer, som han märkte av knölen.

– Jag gick med en ärtstor knöl vid mitt bröst i ett halvårs tid. Men så fick min mamma cancer i förra året. Så åkte jag hem till henne när hon hade kommit hem från sjukhuset, så sa jag att "Jag har också en liten ärta här". Då sa hon att jag skulle åka in till sjukhuset, och på den vägen var det. Fyra veckor senare fick jag reda på att det var bröstcancer, säger han.

"Killar kan väl inte få det?"

Första reaktionen var att han inte trodde att han själv kunde bli drabbad av den sorten.

– Men killar kan väl inte få bröstcancer? Det är väl bara tjejer som kan få? Men där hade jag jättefel. Jag tror det var 27 killar som blev drabbade förra året i hela Sverige. Det finns säkert många killar som kanske känner en knöl i bröstet men inte tänker på det. Åk direkt och kolla det, säger Kjell Wilhelmsen i programmet.

 

LÄS MER: Göteborgaren fick huvudrollen i SVT:s nya satsning

 

Spridit sig till lymfkörtlarna

Just nu får Kjell Wilhelmsen cellgiftbehandling. Innan har man opererat bort hans ena bröst, samt lymfkörtlarna.

– Det är tufft med cellgiftbehandlingen jag går igenom nu. Jag fick ta bort höger bröst, och så hade det spridit sig lymfkörtlarna så de togs bort också. Nu har jag behandling fram till maj här. Vi får se, säger han i "Go kväll".

Ser på framtiden

Han säger att den största rädslan är att dö. Och att behöva lämna sina barn.

Men han ser på framtiden.

– Jag måste se framtiden, jag kan inte ta in sjukdomen för då är det bara att lägga sig ner. Så det är bara att köra på, så gott det går.

Och han är fast bestämd för att kämpa:

– Det är väldigt bra prognos på just bröstcancer. För min del finns det inte att jag ska dö. Jag ska klara det här, säger Kjell Wilhelmsen i "Go kväll".

"Gjorde ett val"

I första säsongen av "30 grader i februari" flyttar karaktären Glenn till Thailand ensam.

– Man gjorde ett val. Jag kunde gjort den killen som alla föraktade men när jag hade gjort första säsongen hade jag en känsla i och med de fördomar - för jag har exakt samma fördomar, och de har jag fortfarande, jag tänkte att alla kommer att hata Glenn, men jag gjorde det med hjärtat. Jag visade ensamheten, han har inga onda avsikter utan är bara naiv helt enkelt. Han har sån längtan efter barn. Det var ren ynnest att få spela honom på det sättet. Han blev uttnyttjad och ljuger. Det är kul att pendla mellan jätte snällheten och till det fruktansvärt okontrollerande utbrotten han fick, säger Kjell Wilhelmsen till Expressen om hur det är att spela karaktären.

Glenn inte lika homofobisk

Men Glenn har utvecklats till kommande säsongen.

– Han är inte lika homofobisk, han har lättare att få kontakt med människor, men säger fortfarande att man inte behöver vara bög för att adoptera med en man. Han har inte utvecklats alls. Han är homofobisk men fortfarande ihop med en kille. Det är så motsträvigt så det finns inte, haha. Men han är så förälskad i den här personen, i världens vackraste kvinna, men så har han en grej mellan benen, säger Kjell Wilhelmsen och fortsätter:

– Nu har det gått fyra år sen jag spelade honom, men jag hittade tillbaka fruktansvärt fort till honom, för han är så varm om hjärtat.

"Go kväll" sänds 18.15 i kväll i SVT1.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Josefine Olausson
Josefine Olausson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag