Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kjell Bergqvists ärliga ord om skilsmässan: ”Den största sorgen”

Foto: TV4.
Foto: TV4.
Foto: TV4.
Foto: TV4.
Foto: TV4.
Kjell Bergqvist och Yvonne Ryding. Foto: YESSICA THOR / STELLA PICTURES
1 / 7

Kjell Bergqvist är gift med frun Karin sedan 15 år tillbaka, och lycklig med sitt liv.

Men i TV4-programmet ”Renées brygga” konstaterar skådespelaren att han fortfarande ser skilsmässan från modellen Yvonne Ryding som sitt livs största sorg.

– Den största sorgen är skilsmässan. När jag skilde mig från Yvonne för 20 år sedan snart. Det är en jättesorg, att man inte lyckas hålla ihop familjen, säger Kjell Bergqvist i programmet.

Kjell Bergqvist, 65, gästar Renée Nyberg i onsdagens avsnitt av ”Renées brygga”.

Skådespelaren konstaterar att han älskar sitt liv med hustrun Karin Bergqvist, och deras hus i Thailand – där han bland annat öppnat simskola för thailändare.

– Det finns inget i mitt liv som jag skulle byta bort. Nu vill jag vara i Thailand i vårt hus, och göra lite bra grejer. Man får så sjukt mycket tillbaka. Så jag är sjukt nöjd med mitt liv.

Men när Renée Nyberg undrar vad skådespelarens största sorg i livet är, så erkänner han att det är skilsmässan från hans första fru, Yvonne Ryding. Paret, som har två barn tillsammans, var gifta i tolv år och skilde sig 2000.

– Den största sorgen är skilsmässan. När jag skilde mig från Yvonne för 20 år sedan snart. Det är en jättesorg, att man inte lyckas hålla ihop familjen faktiskt. Det är ju aldrig en persons fel. Det kanske man tycker just då när man bråkar under skilsmässan, men ganska snart så upptäcker man att ”jag kanske inte var så jäkla smart jag heller”. Så det är en stor sorg, säger Kjell Bergqvist.

 

 

Därför hjälpte Kjell Bergqvist flyktingar

Under den mest intesiva flyktingtillströmningen 2015 var Kjell Bergqvist en av de som engagerade sig mest för flyktingarna som kom till Sverige och Stockholms centralstation.

– Jag klev av tåget och blev i princip kvar i tre-fyra-fem veckor. Det var helt vansinniga historier. Föräldrar som har tappat bort sina barn på vägen. Föräldrar som har begravt sina barn på vägen. Helt sjuka tragiska historier, säger han i ”Renées brygga”.

Han berättar att han lärde sig under uppväxten att man delar med sig av sina tillgångar, och vet hur det är att inte ha pengar.

– Dels är det väl något man har i sig, men också något man får lära sig. Att vi delar med oss, vi är verkligen sossefamilj, en arbetarfamilj från Högdalen. Morsan jobbade på nätterna som sjuksköterska, farsan körde lastbil och delade ut tidningar. Det fanns inga stålar att röra sig med.