Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kjell Bergqvist om sin största sorg i livet

För skådespelaren var det en tuff tid som tog lång tid att komma över.
Foto: Cornelia Nordström
När Kjell Bergqvist, 63, och Yvonne Ryding, 53, bestämde sig för att gå skilda vägar hade de kämpat i flera år.
Foto: Tommy Pedersen / TOMMY PEDERSEN EXPRESSEN

Kjell Bergqvist och Yvonne Ryding kämpade i flera år för att förhållandet skulle överleva.

I dag är skilsmässan skådespelarens största sorg.

– Det var en mörk och dyster tid i några år som var fullständigt förjävlig, där man grät floder varje dag, säger Kjell Bergqvist i det nya avsnittet av SR:s "Katarina Hahr möter". 

När Kjell Bergqvist, 63, och Yvonne Ryding, 53, bestämde sig för att gå skilda vägar hade de kämpat i flera år. Barnen två gemensamma döttrar var fem och nio år när föräldrarna skilde sig.

– Det är en mörk tid därför att man ser ju på barnen att de mår ju skit. De mår fullständigt förjävligt när mamma och pappa ska flytta ifrån varandra, säger Kjell Bergqvist i "Katarina Hahr möter" och fortsätter:

– Det finns de som säger att "vi hade så bra skilsmässa", men ja, grattis. Hur bra var skilsmässan för dem? Det kan man ju undra.

För skådespelaren var det en tuff tid som tog lång tid att komma över.

– Det var en mörk och dyster tid i några år som var fullständigt förjävlig, där man grät floder varje dag, berättar han för Katarina Hahr.


LÄS MER: Lejonets kissattack – mot Kjell Bergqvist


För Kjell Bergqvist tog det åtminstone ett år att komma över sorgen och smärtan över det spruckna förhållandet.

– Det var ett år åtminstone som man mådde riktigt jävla pissigt men sakta men säkert så, jag träffade ju min fru Karin kanske ett år efter och vi har nu levt ihop i 16 år, säger han.


LÄS MER: Kjell Bergqvist i tårar


Kjell Bergqvist: "Det värsta man kan råka ut för"

Det tog tre år innan skådespelare flyttade ihop med sin fru Karin Bergqvist, 45. Under den tiden levde han som ensamstående pappa varannan vecka.

– Att se sina barn vara ledsna och må dåligt är bland det värsta man kan råka ut för, säger Kjell Bergqvist, i "Katarina Hahr möter".

Tidigare rördes Kjell Bergqvist till tårar när hans två döttrar sjöng låten "Starkare än ord" till sin pappa.


"Katarina Hahr möter" sänds i dag klockan 11.03.

Tidigare har Katarina mött bland annat Johannes Brost och Helena Bergström – för ett djupt samtal.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.