Kjell Alinge har gått bort. Nu berättar hans hustru om sorgen. Foto: Christine Olsson / TtKjell Alinge har gått bort. Nu berättar hans hustru om sorgen. Foto: Christine Olsson / Tt
Kjell Alinge har gått bort. Nu berättar hans hustru om sorgen.  Foto: Christine Olsson / Tt
Kjell Alinge avled i helgen. Foto: Dan Hansson / Svd / TtKjell Alinge avled i helgen. Foto: Dan Hansson / Svd / Tt
Kjell Alinge avled i helgen.  Foto: Dan Hansson / Svd / Tt
Kjell Alinge. Foto: Susanne WalströmKjell Alinge. Foto: Susanne Walström
Kjell Alinge.  Foto: Susanne Walström

Kjell Alinges hustru om sorgen: "Chockad"

Publicerad

Kjell Alinge gick bort natten till söndagen.

Nu berättar hustrun Helen Skinner om sorgen och Alinges sista ord till henne.

– Han sa: "Vi hörs som vanligt senare", säger Skinner.

Radioprofilen Kjell Skinner avled natten till söndagen.

Hustrun Helen Skinner pratade med honom så sent som vid midnatt på lördagen. Nu berättar hon om sorgen.

– Jag har inte tid att tänka efter hur jag mår. Han frisk till slutet. Det är klart att det är chockartat, säger Skinner och fortsätter:

– Jag är chockad och ganska så ledsen. Men jag hinner nästan inte vara ledsen. Jag tar det. Men jag fortsätter. Jag är en kvinna som tål ganska mycket. Bägge mina föräldrar dog förra året. Och Kjells mamma. Jag har hållt på hela året. Det här är fjärde dödsfallet på ett år.

Kjell Alinge avled plötsligt

Hon har inte landat i sorgen.

– Jag landar ingenstans. Jag ligger vaken på natten och tänker: Nu måste jag ta tag i det här, nu måste jag göra det här, säger Skinner.

Kjell Alinge avled plötsligt. Det är ännu inte klart vad som skett.

– Det kanske var någon hjärtinfarkt eller hjärninfarkt. Jag är inte läkare. Men det var plötsligt. Läkarna har sagt att det här är sådant som kan hända. Att man får något med hjärtat, säger Skinner

 

LÄS MER: Radioprofilen Kjell Alinges sista ord

 

Så sent som vid midnatt, natten till söndagen pratade hustrun och Alinge.

– Han sa: "Vi hörs som vanligt senare". För det sa vi varje kväll. Vi pratade med varandra midnatt på lördag natt. Det blir inte så dramatiskt. Det var precis som vanligt. Det är därför det är chockartat, säger Alinge.

"Hans fru kommer alltid att älska honom"

Om kärleken till sin framlidne make säger Skinner:

– Hans fru kommer alltid att älska honom på sitt sätt, säger hon.

Helen Skinner säger om hyllningarna till maken:

– Det känns väldigt varmt och väldigt sant och rätt beskrivet. Han har i alla år varit den orädda och oblyga medarbetaren på radion. Han gick in till radiochefen för att han hade något att säga. Det var ingen som vågade det. Kjell var en enkel människa att umgås med. Många tyckte att han var svår, bökig, kontroversiell och märkvärdig. Det vara raka motsatsen, säger Skinner.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag