Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kjell Alinges hustru om sorgen: "Chockad"

Kjell Alinge har gått bort. Nu berättar hans hustru om sorgen.
Foto: Christine Olsson / Tt
Kjell Alinge avled i helgen.
Foto: Dan Hansson / Svd / Tt
Kjell Alinge.
Foto: Susanne Walström

Kjell Alinge gick bort natten till söndagen.

Nu berättar hustrun Helen Skinner om sorgen och Alinges sista ord till henne.

– Han sa: "Vi hörs som vanligt senare", säger Skinner.

Radioprofilen Kjell Skinner avled natten till söndagen.

Hustrun Helen Skinner pratade med honom så sent som vid midnatt på lördagen. Nu berättar hon om sorgen.

– Jag har inte tid att tänka efter hur jag mår. Han frisk till slutet. Det är klart att det är chockartat, säger Skinner och fortsätter:

– Jag är chockad och ganska så ledsen. Men jag hinner nästan inte vara ledsen. Jag tar det. Men jag fortsätter. Jag är en kvinna som tål ganska mycket. Bägge mina föräldrar dog förra året. Och Kjells mamma. Jag har hållt på hela året. Det här är fjärde dödsfallet på ett år.

Kjell Alinge avled plötsligt

Hon har inte landat i sorgen.

– Jag landar ingenstans. Jag ligger vaken på natten och tänker: Nu måste jag ta tag i det här, nu måste jag göra det här, säger Skinner.

Kjell Alinge avled plötsligt. Det är ännu inte klart vad som skett.

–  Det kanske var någon hjärtinfarkt eller hjärninfarkt. Jag är inte läkare. Men det var plötsligt. Läkarna har sagt att det här är sådant som kan hända. Att man får något med hjärtat, säger Skinner


LÄS MER: Radioprofilen Kjell Alinges sista ord


Så sent som vid midnatt, natten till söndagen pratade hustrun och Alinge.

– Han sa: "Vi hörs som vanligt senare". För det sa vi varje kväll. Vi pratade med varandra midnatt på lördag natt. Det blir inte så dramatiskt. Det var precis som vanligt. Det är därför det är chockartat, säger Alinge.

"Hans fru kommer alltid att älska honom"

Om kärleken till sin framlidne make säger Skinner:

– Hans fru kommer alltid att älska honom på sitt sätt, säger hon.

Helen Skinner säger om hyllningarna till maken:

– Det känns väldigt varmt och väldigt sant och rätt beskrivet. Han har i alla år varit den orädda och oblyga medarbetaren på radion. Han gick in till radiochefen för att han hade något att säga. Det var ingen som vågade det. Kjell var en enkel människa att umgås med. Många tyckte att han var svår, bökig, kontroversiell och märkvärdig. Det vara raka motsatsen, säger Skinner.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.