Foto: JULIA DANSARIEFoto: JULIA DANSARIE
 Foto: JULIA DANSARIE
Kissie på videon i sin blogg. Foto: Privat.Kissie på videon i sin blogg. Foto: Privat.
Kissie på videon i sin blogg.  Foto: Privat.

Kissie utsatt för sexuellt övergrepp

Publicerad

Bloggerskan Alexandra ”Kissie” Nilsson berättar att hon blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp. 

Nu berättar hon om händelsen i en känslosam video på sin blogg.  

– Det är skitjobbigt för mig att prata om, säger hon. 

Kissie berättar nu på sin blogg att hon vid 18-årsålder medverkade i en inspelning för en musikvideo på en nattklubb. Efter inspelningen blev hon utsatt för ett sexuellt övergrepp av en man som tog henne till ett lager på klubben. Där tvingade han henne att utföra oralsex på honom samtidigt som han kallade henne för kränkande ord. 

Enligt bloggerskan ska hon ha blivit drogad innan själva övergreppet. 

– Jag har druckit direkt ut flaskan och plötsligt så blir jag inte mig själv. Plötsligt händer det saker som jag inte har någon kontroll över. Jag har svaga minnen av vad som hände den kvällen, säger hon.

Efter övergreppet gick Kissie tillbaka till festen som fortfarande pågick. Därefter är allt svart. 

– Jag har knappt några minnen av kvällen, mest svaga ögonblick – som när jag springer på stan utan mina skor, säger hon i videon. 

 

LÄS MER: Malmros träder fram – förnekar våldtäkt

 

Kissie: "När jag tänker på allt mår jag illa"

https://www.instagram.com/p/BYlm1RCD9Op/?taken-by=alexandranilsson

Kissie berättar att hon verkligen har försökt att förtränga händelsen genom åren men att det blev omöjligt när metoo-kampanjen började. 

– När jag tänker på allt mår jag illa. Det är så många tankar som snurrar. 

Bloggerskan berättar att hon inte har en aning om vem mannen är eller hur han ser ut nuförtiden. Det är också något som hon känner stark oro inför. 

– Det som äcklar mig mest är att jag förmodligen har hälsat på honom utan att veta att det är han – men han vet vem jag är. Det är så fruktansvärt förnedrande, säger hon. 

Efter inlägget på sin blogg har hennes familj varit ett stort stöd för henne berättar hon för Expressen. 

– Mina nära och kära ger mig alltid stöd och kärlek och det har dom även gett nu. Min sambo ger kärlek i form av närhet och genom att bara finnas där. 

Från början hade bloggerskan inte tänkt berätta om övergreppet alls. 

– Jag hade egentligen tänkt prata om feminism men så blev det inte. Det har varit så många modiga kvinnor som redan vågat berätta sina berättelser, så varför inte. Tror det kan hjälpa både kampanjen och mig själv. Jag inser att jag behöver prata om det som hände, säger bloggerskan. 

 

LÄS MER: Nyqvist avslöjade hemligheten i TV3

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag