Kishti träffade maken i Senegal – föll för hans röst

Kishti Tomita.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kishti Tomita och Souleymane Toure.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN
Kishti Tomita.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kishti Tomita har lång erfarenhet som röstcoach och jurymedlem i ”Idol”.

Just kärleken till musik och sång gör att det fortfarande är roligt.

Sången, och framför allt rösten, hade även ett stort inspel när hon träffade sin kärlek Souleymane Toure.

– Jag kände att hans tal kom rakt från hjärtat, säger hon.

För 17 år sedan klev Kishti Tomita, 57, in som jurymedlem i ”Idol” för första gången. Efter en tio år lång paus var hon tillbaka i juryn 2017.

Det som får henne att fortsätta tycka att ”Idol” är roligt efter alla år är bland annat glädjen i att se människor utvecklas.

– Jag älskar musik och sång. Jag är den typen av sångare som älskar när andra sångare är bra och sedan älskar jag att se människor växa. Jag kommer ihåg vad jag har fått för hjälp när jag var yngre och de gångerna jag kände att jag inte fick hjälp, så då vill jag ge det vidare.

Årets idoler beskriver hon som ”väldigt konstnärliga”

– Många har övat väldigt mycket, men det finns också extremt stort utrymme för konstnärlighet och vara sin egen person och identitet. Det här mainstream börjar försvinna lite för det egna uttrycket, det tycker jag är jättespännande.

Men om hon har någon favorit bland årets deltagare avslöjar hon inte.

– Det skulle jag aldrig säga, det har jag aldrig gjort och kommer aldrig göra.

”Han är ganska stilig”

Sedan 2011 är Kishti Tomita tillsammans med Souleymane Toure, 37. Paret hade en paus under en tid men hittade sedan tillbaka till varandra och i dag har de det bra.

Paret träffades i makens hemland Senegal – där Kishti Tomita höll i kurser i afrikansk sång och röstmeditation, enligt Hänt. Från början lärde paret känna varandra via gemensamma vänner på internet. Och det var just Souleymane Toures röst som fick ”Idol”-jurymedlemmen på fall. 

– Om man är väldigt att man sjunger och att röster är väldigt viktigt så kan det bli så. Beroende på vilket sammanhang man är så i grunden talar vi människor från olika ställen i energi i kroppen. En del människor talar bara i från intellektet, en del talar i från makt, politiker eller så. Sen kan man höra någon prata i från det sensuella, säger hon till Expressen. 

– Jag kände att hans tal kom rakt från hjärtat, även när han pratade med andra människor inte bara med mig.

Och det blev ingen besvikelse när Kishti Tomita sedan fick se Souleymane Toure för första gången.

– Det blev ”oj, var han så snygg!”. Men det hade inte spelat någon roll, det var bara en bonus. Men jag tror att många tänker mest på hans utseende, för han är ganska stilig. Men det gör inte jag och det gör jag inte i vardagen, utan det är hans hjärta.


Pärs utmaning inför fredagen: ”Vaknade utan röst”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.