Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kirurg misstänks – ska ha piskat känd kvinna

En kirurg står inför rätta för grov kvinnofridskränkning mot sin exflickvän, en känd kvinna.

Åtalet rör fem fall av misshandel – bland annat ska han ha piskat henne i ansiktet med en paljettklänning.

– Som en pappa som agar sitt barn, säger kvinnan i polisförhör.

Efter att kvinnan, en känd profil, genomgått en behandling på kirurgens klinik blev de två ett par. I början visade han stor uppskattning med tiotals kärleksfulla sms om dagen, minns hon. Sedan tog, enligt henne, våldet och svartsjukan över.

I fjol åtalades han för grov kvinnofridskränkning genom fem fall av misshandel mellan 2019-2021. Just nu pågår rättegången.

I polisförhör har kvinnan gett sin version av händelserna.

En av dem var i parets hem 2021, efter att kirurgen varit upprörd och agerat svartsjukt, enligt kvinnan.

”Paljetter som skär i ansiktet”

– Han tar tag i min nya paljettklänning jag fått och går loss och bara piskar mig med full kraft över hela ansiktet med den, om och om igen. Jag får ta skydd med händerna så att inte ögonen ska skadas. Han står liksom över mig. Det gjorde jätteont för det var paljetter som skär i ansiktet. De var vassa och det känns som de skär i ansiktet, säger hon.

De andra anklagelserna rör också våld i hemmet eller i olika hotellrum: Att han vid olika tillfällen ska ha sparkat henne ur sängen, släpat henne över golvet, slagit henne med en fjärrkontroll och puttat henne så att hon slog i huvudet.

– Jag satt och kissade och han sliter upp dörren. När jag ställer mig upp och går ut från toaletten så puttar han mig så att jag ramlar baklänges i marmorgolvet.

Kirurgens försvar: Kvinnan ljuger

Kirurgen nekar till alla anklagelser.

– Polisen har uppgifter om att du ska ha slagit (kvinnan) med klänningen i ansiktet ett flertal gånger. Vad har du att säga om det, undrar förhörsledaren.

– Det stämmer inte. Jag vet att (kvinnan) skickade sms till mig efter detta där hon påstår det hon påstår till er också, men det är helt fel.

– Varför skulle polisen ha dessa uppgifter om det inte har hänt?

– För att (kvinnan) ljuger.

– Varför skulle hon ljuga om en sådan sak?

– Det kan inte jag svara på.

Vid ett annat tillfälle i förhöret säger han:

– Det var många konstiga konflikter. Det var som att leva i en låtsasvärld. För hon hittade på saker hela tiden.

Bilder på blåmärken och ljudinspelningar

Han ombeds av förhörsledaren att beskriva sig själv som partner.

– Omtänksam, kärleksfull, respekt, lojalitet och omtanke är viktigt för mig. Givmild.

I den pågående rättegången – där kirurgen riskerar upp till sex års fängelse – består bevisningen bland annat av bilder på kvinnans blåmärken, sms-konversationer och ljudinspelningar.

Kirurgens advokat Magnus Johansson sa så här när åtalet väcktes i somras:

– Den enda kommentaren jag har är att han förnekar brott, han menar att det här är ett påhitt från henne. Hon är arg för att deras förhållande tog slut. Det här är jobbigt för honom, han har haft det här hängande över sig länge. Det har varit en lång process.

Expressen har sökt kvinnans målsägandebiträde.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.