Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kirk Douglas sista vilja – lämnar sonen arvlös

Kirk Douglas tillsammans med sonen Michael Douglas.Foto: RIGHTS MANAGED / MARY EVANS PICTURE TT NYHETSBYRÅN
Kirk Douglas avled i februari 103 år gammal.Foto: FS2 / WENN.COM TT NYHETSBYRÅN
Kirk Douglas lämnar sonen Michael Douglas arvlös. Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN

Hollywoodikonen Kirk Douglas avled tidigare i år.

Nu offentliggörs skådespelarens arv – som innebär att sonen Michael Douglas inte ärver ett öre, rapporter Daily Mail.

Den ikoniska skådespelaren Kirk Douglas, 103, avled i sitt hem i början på februari efter en tids sjukdom.

Hans son – skådespelaren Michael Douglas, 75, bekräftade dödsfallet i sociala medier.

”Det är med enorm sorg jag och mina bröder måste berätta att Kirk Douglas har lämnat oss i dag”, skrev han på Instagram den 6 februari.

Kort därefter begravdes Kirk Douglas i Los Angeles.

Nu står det klart att Hollywoodikonen lämnar efter sig 600 miljoner kronor – till välgörenhet. Det innebär att sonen Michael Douglas lämnas arvslös, skriver brittiska Daily Mail. 

Men trots att Michael Douglas inte ärver några pengar av sin pappa lär han knappast få det kämpigt ekonomiskt. Den populära skådespelaren är i dagsläget själv god för drygt tre miljarder kronor.

Donerar allt till välgörenhetsorganisation

Under sin livstid skänkte Kirk Douglas generösa donationer till välgörenhet. Summan på 600 miljoner kronor kommer nu att ges till organisationen Douglas Foundation, som Hollywoodstjärnan själv grundat tillsammans med hustrun Anne.

Donationen kommer bland annat att delas ut till institutioner som St Lawrence universitet, Kirk Douglas teater och Los Angeles barnsjukhus.

Utöver hustrun Anne och sonen Michael sörjs Kirk Douglas även närmast av sönerna Joel och Peter.

Michael Douglas har tidigare berättat att Kirk Douglas levde ett gott liv – och lämnar efter sig ett gediget kulturellt arv i form av flera legendariska rollprestationer.

”Låt mig avsluta med de orden som jag sa till honom på hans sista födelsedag, som alltid kommer att vara sanna. Pappa – jag älskar dig så mycket och jag är så stolt över att vara din son”, skrev Michael Douglas på Instagram. 

Anders Björkman: ”Han var en kille som slogs mot de stora bolagen”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.