Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kirchsteiger om hatet: 'Var väldigt chockartat'

Mysfarbrorn Ernst Kirchsteiger förknippas snarare med tussilagos än med politik.

Men nu berättar han om de problem han ser i den svenska bostadspolitiken.

– Om vi inte vill bli mentalt låghalta måste vi nog kunna umgås med träd, säger han i en intervju med SVT.

Ernst Kirchsteiger bor ute på landsbygden och skulle inte flytta om det så vore under pistolhot. Han trivs bland bönder och värdesätter umgänget med träd. I en intervju med SVT Kultur pratar han, bland annat, om den svenska bostadspolitiken - och han ser stora problem med urbaniseringen.

– Jag brukar säga att vi är förvirrade bönder hela bunten. Jag tror att vi begår ett jättemisstag om vi inte bygger in natur, parker... Och med det sagt så tycker jag att vi har en otrolig potential i landsbyggd. Vi klustrar ihop oss för mycket i de stora städerna, säger han och fortsätter:

– Vi kan snabbt börja lida brist på viktiga saker om möjligheten att odla eller bara umgås med ett träd en stund försvinner. Om vi inte vill bli mentalt låghalta måste vi nog kunna umgås med träd.

 

LÄS MER: Ernst Kirchsteiger avslöjar fusket i TV4

 

Mår bäst på landet

När han under början av sin tv-karriär kände sig hatad av publiken var möjligheten att resa hem avgörande.

– Det var en väldig diskussion. Det var otroligt stora känslor, väldigt chockartat. Hata är ett väldigt starkt ord. Då tänkte jag ”nej min själ, det här vill inte jag hålla på med”. Om det är så många som blir arga för att jag säger att tussilago är härligt?

Efter att ha överlagt för- och nackdelar med kändisskapet i hemmet utanför Örebro kom han fram till att positiviteten ändå var störst, berättar han för SVT.

 

LÄS MER: Efter Ernst: Det här hände med husen

 

– Jag bor vid vägs ände på landet utanför Örebro. Aldrig, inte ens under pistolhot skulle jag flytta. Jag mår bäst på landet. Med mina grannar bönderna och dagispersonalen. De vet vem jag är och det blir bra samtal.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.