Kinnamans hårda ord till Donald Trump

Svenska stjärnan Joel Kinnaman, 36, gör succé i USA.
Foto: Ht / Bestimage / STELLA PICTURES
Men om Donald Trump blir nästa president i landet – då flyttar han hem till Sverige.
Foto: Evan Vucci / AP TT NYHETSBYRÅN

Svenska stjärnan Joel Kinnaman, 36, gör succé i USA.

Men om Donald Trump blir nästa president i landet – då flyttar han hem till Sverige.

– Vinner Trump så packar vi väskorna och flyttar hem, det är en sak som är säkert, säger skådespelaren till King magazine.

Svenska Hollywoodsuccén Joel Kinnaman, 36, är aktuell med nya superskurkfilmen "Suicide Squad", tillsammans med vänner Will Smith.

I nya numret av King magazine berättar skådespelaren om sin syn på amerikansk politik.

Att ha slagit stort i Hollywood har gett Joel Kinnaman många fördelar - bland annat går han på middag i Vita huset och möter president Obama.

Under den officiella middagen med över 400 inbjudna gäster lyckades Kinnaman faktiskt prata med presidenten vid två tillfällen - bland annat på toaletten.

– Vi snackade faktiskt två gånger under kvällen. Dels på förminglet när vi kom med resten av de 400 inbjudna gästerna. Vi babblade lite om Kuba om jag minns rätt. Jag hade varit där över nyår och gillat det som fan, liksom han. Andra gången var på toa under middagen. Jag kom ut från muggen och han stod i kö för att komma in. Jag tror jag sa något i stil med: "Tja, det är ledigt här. Du kan ta den här." Han bara: "tack". Stort ändå, säger Joel Kinnaman i King magazine.


LÄS MER: Joel Kinnamans tortyrliknande bröllop


Joel Kinnamans skarpa kritik mot Donald Trump


LÄS MER: Joel Kinnamans kärlekssaga med Cleo Wattenström


Vem som tar över efter Barack Obama i höst kan dock avgöra huruvida Joel Kinnaman förblir skådespelare på amerikansk mark. Han har nämligen bestämda åsikter om den republikanska presidentkandidaten Donald Trump.

–  Vinner Trump så packar vi väskorna och flyttar hem till Sverige, det är en sak som är säker. Fyfan. Det är en jävligt läskig våg av fascism som drar över världen just nu. Det känns som att de där 20-25 procenten idioter som finns i varje land plötsligt har vaknat ur någon dvala och börjat tycka saker. Riktigt obehagligt, säger skådespelaren om det politiska klimatet.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.