Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kinnaman slår tillbaka mot hat- predikanten – efter uppmaningen

Foto: ROBIN PLATZER/TWIN IMAGES / STELLA PICTURES/AVALON.RED B4486
Steven Anderson predikar hat. Foto: Youtube
Bild tagen från videon där han uppmanar sina följare att sprida hat på Phil's Burger. Foto: Youtube

Steven Anderson predikar hat mot judar, muslimer och hbtq-personer och i maj kommer han till Sverige. 

Hatpredikanten har bjudit in sina följare till Joel Kinnamans restaurang Lily's Burger för att sprida hatet vidare. 

Nu slår Kinnaman tillbaka i ett öppet brev, enligt Aftonbladet.  

Hatpredikanten Steven Anderson kommer till Sverige den 29 maj och inför besöket har han bjudit in sina följare till den svenska Hollywoodskådisen Joel Kinnamans, 39, restaurang Lily's Burger i Stockholm för att sprida hatet vidare. 

Nu slår Kinnaman tillbaka i ett öppet brev tillsammans med kollegan Mahmut Suvakci efter hatpredikantens uppmaning – och säger att de inte kan förbjuda besöket. I stället kommer de att bjuda in sina nära och kära till besöket. Det rapporterar Aftonbladet.

Joel Kinnamans öppna brev till Steven Anderson

”Våra gäster kommer att bestå av en mix av människor som representerar de grupper som denna person öppet har uttryckt hat mot. Om personen bestämmer sig för att dyka upp på lunch hos oss, ensam eller tillsammans med sina anhängare, kommer hen att få äta en Lily's Burger tillsammans med de människor som hen uttryckligen hatar – men som vi på Lily's Burger ovillkorligt älskar”. 

Steven Anderson predikar hat mot judar, muslimer och hbtq-personer och Joel Kinnaman har öppet tagit ställning för rättigheter och deltog i förra årets Pride-firande i Stockholm. 

Därför får hatpredikanten komma till Lily's Burger

”Gränsen är hårfin när det kommer till att banna gäster baserat på deras åsikter, religion eller uttalanden de gjort, även om dessa inte alls stämmer överens med våra egna värderingar som särskiljer sig extremt från denna person”, skriver Kinnaman och Suvakci i brevet, enligt Aftonbladet. 

Enligt Steven Anderson så ska homosexualitet leda till dödsstraff och har bland annat jublat över terrorattacken mot en gayklubb i Orlando 2016 där 50 personer dog. 

Det är på hatpredikantens Youtube-kanal som han har lagt upp ett klipp inför Sverigebesöket. Där han över 100 000 prenumeranter. Han säger bland annat att han hoppas att människor från andra delar av Europa ska ta sig till de ställen där han kommer att befinna sig. 

Steven Anderson har tidigare stoppats från inresa i bland annat Sydafrika, Kanada och Storbritannien på grund av sitt hatiska budskap. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.